Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
18. 5. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

nasvet

Četrtek, 18. 5. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Kako se lahko naučim hitrejšega tipkanja?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Fast Fingers je zanimiva spletna stran, ki vam lahko pomaga izboljšati hitrost in učinkovitost tipkanja na računalniški tipkovnici.

Besede, ki jih moramo čim hitreje prepisati v Fast Fingers, so izbrane povsem naključno. Rezultat lahko precej izboljšamo, če si prvi zalogaj besed preberemo, še preden začnemo tipkati in s tem sprožimo štoparico. | Foto: Matic Tomšič Besede, ki jih moramo čim hitreje prepisati v Fast Fingers, so izbrane povsem naključno. Rezultat lahko precej izboljšamo, če si prvi zalogaj besed preberemo, še preden začnemo tipkati in s tem sprožimo štoparico. Foto: Matic Tomšič

Fast Fingers uporabnikom omogoča, da preverijo hitrost svojega tipkanja besed in jo izboljšajo z lovljenjem osebnega rekorda v (pravilnem) natipkanju kar največ besed v eni minuti.

Štoparica začne od ene minute proti ničli odštevati, ko uporabnik pritisne prvo črko na tipkovnici. Fast Fingers beleži pravilno in napačno zapisane (pravzaprav prepisane) besede, število pritiskov tipk in natančnost prepisovanja besed (izražena v odstotkih):

WPM je končni rezultat, in sicer gre za kratico za "besede na minuto" (v angleščini Words Per Minute). Po treh poskusih je 86 največ, kar nam je uspelo. Kakšen je vaš rezultat? | Foto: Matic Tomšič WPM je končni rezultat, in sicer gre za kratico za "besede na minuto" (v angleščini Words Per Minute). Po treh poskusih je 86 največ, kar nam je uspelo. Kakšen je vaš rezultat? Foto: Matic Tomšič

Svojo hitrost tipkanja lahko preizkušamo v več kot 50 jezikih, med katerimi je tudi slovenščina. Jezik spremenimo tako, da kliknemo na zelen gumb (trenutno na njem piše English):

Fast Fingers | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

"Kje je že spet ta H?"

S Fast Fingers se ne naučimo le hitrejšega udarjanja po tipkovnici - izziv bo še posebej uporaben za tiste, ki jim težave povzroča poznavanje razporeda oziroma lokacij posameznih tipk na tipkovnici.

Ne spreglejte