Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
10. 3. 2017,
8.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Natisni članek

nasvet Windows 10 Windows Microsoft

Petek, 10. 3. 2017, 8.31

6 let, 7 mesecev

Kako ga v Windowsih po novem "biksa" Microsoft #nasvet

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Microsoft je v operacijskem sistemu Windows 10 začel pogosteje prikazovati oglase za nakup dodatnega prostora v oblaku OneDrive. Uporabniki na spletu že izražajo nezadovoljstvo, vse več jih tudi grozi s selitvijo nazaj na Windows 7 ali 8.1. Kaj lahko storite, če se nadležni oglas pokaže tudi vam?

Primer oglasa za pisarniški paket Office 365 in dodaten prostor v oblaku OneDrive, ki ga je začel vedno pogosteje uporabnikom Windowsov 10 prikazovati Microsoft. | Foto: Primer oglasa za pisarniški paket Office 365 in dodaten prostor v oblaku OneDrive, ki ga je začel vedno pogosteje uporabnikom Windowsov 10 prikazovati Microsoft.

Microsoft je v operacijskem sistemu Windows 10 oglase prikazoval že prej, a nikoli niso bili tako nadležni kot zdaj.

Večinoma je šlo za pozive k preizkusu brskalnika Microsoft Edge v oblačku v spodnjem desnem kotu zaslona ali pa za opozarjanje na nove vsebine v trgovini z aplikacijami Windows Store. Oglasi zanje so se pojavljali na zaklenjenem zaslonu.

Oglaševanje dodatnega prostora za pisarno Office 365 in predvsem dodaten terabajt prostora v oblaku OneDrive pa je precej bolj vsiljivo. Uporabnika neposredno poziva, naj odpre denarnico, kot je razvidno iz zgornje slike, pa se pojavlja celo neposredno v Raziskovalcu (File Explorer).

Kako se znebimo nadležnega oglaševanja?

Če se hoče uporabnik teh oglasov znebiti, ima dve možnosti - neučinkovito in nepraktično.

Neučinkovita: kliknemo na Not Now (oziroma Ne zdaj). Oglas bo izginil, a se bo čez čas pojavil znova.

Nepraktična: z orodjem Možnosti mape (Folder Options) lahko izklopimo obvestila ponudnika sinhroniziranja. V Windowsih 10 je ponudnik sinhroniziranja oblak OneDrive. Oglas se ne bo več prikazoval, a to pomeni tudi, da se ne bodo pojavljala niti obvestila za OneDrive, ki pa so lahko občasno kar pomembna.

Kako izklopimo obvestila ponudnika sinhroniziranja (ob teh odstranimo kljukico):

 | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Microsoft se je na tarnanje uporabnikov odzval s pojasnilom, da je nova oblika oglaševanje zgolj opozarjanje na informacijo glede nadgradnje prostora v oblaku OneDrive s sklenitvijo naročnine na pisarniški paket Office 365. "Če želi, lahko uporabnik brez težav to oglaševanje skrije."

Edina načina, da uporabnik oglas za OneDrive skrije, smo opisali zgoraj. Zanimivo je, da Microsoft oglas prikazuje tudi tistim uporabnikom, ki so že naročeni na Office 365 in torej že uporabljajo dodaten prostor v OneDrivu (vir).

Ne spreglejte