Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
17. 12. 2015,
16.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Apple

Četrtek, 17. 12. 2015, 16.34

6 let, 7 mesecev

Jeff Williams je novi operativni direktor Appla

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pri Applu se je zgodilo več pomembnih kadrovskih sprememb. Podjetje je po štirih letih znova dobilo operativnega direktorja, funkcijo je zasedel Jeff Williams.

Jeff Williams se je Applu pridružil leta 1998 kot vodja oddelka za globalna naročila Applovih naprav, pred tem je 13 let delal za računalniškega velikana IBM. Leta 2004 je postal podpredsednik Applovih globalnih operacij in kasneje eden najzaslužnejših za uspeh pametnega telefona iPhone (2007), predvsem po zaslugi spretnega upravljanja z Applovo proizvodno in dobavno verigo. Od leta 2010 do danes, ko ga uprava Appla imenovala za novega operativnega direktorja (COO) podjetja, je bil vodja dobave Applovih naprav iPhone in iPod.

Apple brez operativnega direktorja več kot štiri leta Williams bo pri Applu zdaj opravljal delo, ki ga do danes več kot štiri leta ni nihče. Zadnji operativni direktor podjetja je bil zdajšnji izvršni direktor Tim Cook, ki je prejšnjega prvega moža Appla Steva Jobsa nasledil avgusta 2011. Cook je nad imenovanjem Williamsa navdušen: "Jeff je brez dvoma najboljši vodja operacij od vseh, s katerimi sem do zdaj delal pri Applu," je povedal v Applovi današnji izjavi za javnost.

Applov najglasnejši govorec postaja "šef" aplikacij za iPhone Apple je v izjavi za javnost sporočil tudi, da je uprava podjetja dodatno delo naložila Philu Schillerju, sicer podpredsedniku Applovega globalnega trženja. Od zdaj bo imel zadnjo besedo še pri App Storu, Applovi platformi za aplikacije za iPhone, iPad, Mac, Apple Watch in Apple TV. Tim Cook meni, da lahko vizionarski Schiller, ki je bil eden od glavnih akterjev pri popularizaciji predvajalnika glasbe iPod in tablice iPad, odločilno vpliva na nadaljnji razvoj App Stora. Schiller je sicer eden osrednjih govorcev na Applovih javnih predstavitvah novih naprav.

Tim Cook pozdravil še dva pomembna prišleka Vrh Applove kadrovske hierarhije sta danes razširila še dva sodelavca, stari in novi.

Prvi je Johny Srouji, Applov "strojnik", ki je med drugim vodil razvoj Applovega prvega procesorja za pametne telefone A4. Srouji bo od zdaj deloval kot podpredsednik razvoja za nove tehnologije in razvoj strojne opreme.

Drugi je Tor Myhren, ki se je podjetju pridružil kot prišlek iz oglaševalske multinacionalke Grey. Pri Applu bo vodja globalnih trženjskih komunikacij.

Ne spreglejte