Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2024,
9.40

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Natisni članek

mreženje komentar aplikacija Instagram

Sreda, 4. 9. 2024, 9.40

1 teden, 2 dneva

Instagram uvaja zanimivo novost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,35
Instagram | Instagram je ponudil novost pri komentiranju zgodb (storyjev) | Foto Shutterstock

Instagram je ponudil novost pri komentiranju zgodb (storyjev)

Foto: Shutterstock

Aplikacija Instagram je nedavno uvedla novost, saj so pod Instagram zgodbe (storyje) dodali možnost javno vidnih komentarjev, da bi z njo spodbudili komunikacijo med uporabniki.

Instagram je nedavno uvedel novost, s katero želijo spodbuditi komunikacijo med uporabniki aplikacije, tokrat prek komentarjev pod zgodbami (storyji). Komentar, ki ga uporabnik napiše drugemu uporabniku pod zgodbo, je nato viden vsem, ki si ogledajo to vsebino zgodbe.

Aplikacija uporabniku pred uporabo nove spremembe izpiše obvestilo: "Zdaj lahko komentirate zgodbe. Komentarji so vidni vsem, ki si ogledajo zgodbo." Komentarji pod zgodbami se prikažejo na dnu okvirja, nad kontrolniki funkcij in podrobnostmi pregledovalnika, tako da niso vsiljivi.

Vsem slovenskim uporabnikom nova pridobitev še ni na voljo, a se lahko novosti nadejajo že kmalu.

Uporabniki Instagrama lahko komentiranje zgodb izklopijo ali ga omejijo

Uporabniki Instagrama lahko komentiranje zgodb omejijo tako, da možnost komentiranja omogočijo le svojim sledilcem ali pa ga izklopijo, če si ne želijo, da so komentarji prikazani na njihovi vsebini. Instagram vsekakor spodbuja dovoljenje za komentiranje zgodb, ki je lahko dober način za povečanje dosega z ustvarjanjem večjega zanimanja za vsebino posameznika.

Pri Instagramu že dalj časa poskušajo najti nove načine, da bi pri ljudeh spodbudili večjo interakcijo in jih vključili v aplikacijo, saj se vse več uporabnikov za razpravo poslužuje uporabe zasebnih sporočil. Po besedah ​​vodje Instagrama Adama Mosserija Instagram uporabniki zdaj veliko več objavljajo v zgodbah in pošiljajo veliko več zasebnih sporočil, kot pa objavljajo v glavnem viru (main feedu oziroma na zidu), je poročal portal socialmediatoday.

Pred časom predstavili tudi funkcijo notes

Že pred časom je Instagram predstavil tudi funkcijo tako imenovanih notesov (zapiski), ki uporabnikom omogoča, da na vrhu zavihka za zasebne pogovore pustijo pozive za pogovor ali pa zgolj z emotikoni napišejo krajša sporočila, izrazijo svoje razpoloženje ali pa na kratko sporočijo, o čem trenutno razmišljajo.

Kot je poročal Instagram, najstniški uporabniki ustvarjajo zapiske desetkrat pogosteje kot nenajstniki. Prav to pa je skupina uporabnikov, ki jo želi Instagram obdržati in povečati.

Preberite še:

Vermont
Trendi Konec "instagram turizma": zapirajo dostop do priljubljene jesenske destinacije
Dubaj
Trendi Dubajska princesa moža zapustila kar prek Instagrama
Instagram
Novice Turčija blokirala dostop do Instagrama
Ne spreglejte