Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2024,
8.02

Osveženo pred

2 uri, 28 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,41

Natisni članek

ločitev Dubaj

Četrtek, 18. 7. 2024, 8.02

2 uri, 28 minut

Dubajska princesa moža zapustila kar prek Instagrama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,41
Dubaj | Foto Instagram

Foto: Instagram

Hči dubajskega emirja je v javni objavi na Instagramu naznanila svojo ločitev.

"Dragi mož, ker si zaseden z drugimi, ti tukaj naznanjam najino ločitev. Ločujem se od tebe, ločujem se od tebe, ločujem se od tebe," je na Instagramu objavila Mahra, hči dubajskega emirja Mohameda bin Rašida Al Maktuma.

Njen mož Mana bin Mohamed bin Rašid bin Mana Al Maktum te objave še ni javno komentiral, sta pa drug drugemu nehala slediti na družbenih omrežjih in izbrisala vse skupne fotografije.

Poročila sta se maja lani, maja letos pa se jima je rodila hčerka.

Objava emirjeve hčerke je seveda vzbudila ogromno pozornosti. Vladarska družina glede tega za zdaj molči, nekateri Mahrini sledilci so prepričani, da objava ni njena in da so ji vdrli v Instagram profil, še več pa je takšnih, ki slavijo njen "pogum, da se je zavzela za svoje pravice".

Trojna ponovitev stavka "ločujem se od tebe" je po poročanju BBC islamska praksa "takojšnje ločitve", po kateri naj bi bilo možem dovoljeno, da se od žene ločijo preprosto tako, da trikrat izrečejo besedo "ločitev". Te prakse sicer ne določa ne šeriatsko pravo, ne omenja je niti koran, v večini islamskih držav pa velja za nezakonito.

Mahra je sicer ena od kar 26 otrok, ki jih ima vladar Dubaja z različnimi ženami. Študirala je v Združenem kraljestvu in je glasna zagovornica pravic žensk v svoji domovini. Po drugi strani pa je njen mož znan po tem, da se je družil z zloglasnim Andrewom Tatom, samozvanim mizoginom, obtoženim posilstva in trgovine z ljudmi.

Oglejte si še:

Sean Stewart
Trendi Sin Roda Stewarta se ločuje, ujeli so ga z novim dekletom
Jennifer Lopez in Ben Affleck
Trendi Jennifer Lopez in Ben Affleck naj bi se razšla že pred meseci
Ne spreglejte