Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 11. 2021,
13.56

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

nova 9 Huawei PR članek

Torek, 2. 11. 2021, 13.56

2 leti, 5 mesecev

Huawei nova 9 je poln zanimivih in uporabnih aplikacij

Oglasno sporočilo

S pričakovano predstavitvijo nove serije pametnih telefonov nova se pozornost preusmerja na aplikacije, ki bodo zanje na voljo. Poglejmo, kako je Huawei v zadnjih mesecih nadgrajeval seznam aplikacij, da bi zadostil potrebam uporabnikov.

Huawei nova 9_2 | Foto:

Čeprav povprečni uporabnik nikoli ne uporabi več kot 100 aplikacij, mnogi celo veliko manj, sta njihova izbira in dostopnost bistveni lastnosti uporabniške izkušnje. Večina si seveda želi osnovnih aplikacij, kot so TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat, WhatsApp, Viber, Tinder, Booking.com in Zoom, zato so na telefonih serije nova že naložene, dostopne v trgovini AppGallery ali pa dostopne prek iskalnika Petal, ki omogoča prenos aplikacij na vse pametne telefone z mobilnimi storitvami Huawei (HMS). Prenos in namestitev prek tega sta varna, saj je zagotovljeno, da je aplikacija prenesena neposredno s spletne strani razvijalca, s tem pa sta zagotovljeni tudi varnost in pristnost.

Huawei_AppGallery_2 | Foto:

Na pametnih telefonih serije nova so prek iskalnika Petal na voljo tudi aplikacije Netflix, Prime Video in LinkedIn. Če ste ljubitelj videovsebin in igric, vas bodo vaše najljubše aplikacije zagotovo navdušile na najnovejšem pametnem telefonu Huawei nova 9, saj ponuja zaslon s 120-herčno hitrostjo osveževanja in ima 16,68-centimetrski (6,57-palčni) zaslon, sposoben prikazati 1,07 milijarde barv.

Nova 9 se ponaša tudi s 300-herčnim vzorčenjem plasti, občutljive na dotik, ter barvnim obsegom P3, ki ustvari gladke in poglobljene fotografije, polne podrobnosti. Še tako zahtevne fotografije in posnetki vas bodo navdušili v čistih barvah.

Huawei_nova_9_4 | Foto:

Priljubljene aplikacije na dosegu roke

Digitalne storitve uporabljamo ves čas, toda zadnje leto in pol so postale še bolj priljubljene. Kako bi sicer varno dobili hrano in druge potrebščine, ko je bil dostop do restavracij in trgovin omejen? Bodoči uporabniki pametnih telefonov serije nova bodo na njih našli globalni aplikaciji Bolt Food in Glovo, pa tudi kup drugih aplikacij iz sveta digitalnih storitev. Aplikacija ponudnika prevozov Bolt ter storitvi pretočne glasbe Deezer in Tidal so le trije primeri kakovostnih storitev za odlične cene.

Huawei_AppGallery_1 | Foto:

Pametni telefoni so postali osrednja naprava za vodenje, in čeprav so v AppGallery na voljo nekatere znane navigacijske aplikacije, telefone serije Huawei nova odlikuje aplikacija Petal Maps. Gre za vizualno bogato in funkcionalno orodje, ki poleg navigacije ponuja informacije o prometu in javnem prevozu.

Na voljo so še številne druge alternative Googlovim aplikacijam, kot so brskalnik z nemoteno in brezhibno uporabniško izkušnjo, digitalni pomočnik Huawei Assistant ter Huaweieva hramba v oblaku za varno hranjenje fotografij, videov, stikov in zapiskov. Poleg tega boste našli še odličen odjemalec elektronske pošte.

Pri uporabi aplikacij za navigacijo, glasbo in videoposnetke pa je še kako pomembna avtonomija baterije. Kot je splošno znano, imajo določene aplikacije veliko porabo, zaradi česar je dobro, da imamo telefon, ki ima dolgotrajno avtonomijo baterije in možnost hitrega polnjenja. Huawei nova 9 je več kot pravi naslov za uporabo aplikacij, saj v celoti baterijo napolni v pičlih 38 minutah.

Vse več aplikacij

Uporabniki imajo različne potrebe, saj so aplikacije nujne za dostop do novic, zagotavljajo navigacijo, omogočajo finančne transakcije, spremljajo zdravje in dobro počutje ter nas povezujejo s koristnimi digitalnimi storitvami. Uporabniki pametnih telefonov serije nova bodo ugotovili, da imajo dostop do več tisoč aplikacij iz različnih kategorij.

Huawei zadnjih nekaj let tesno sodeluje z razvijalci pri uvajanju novih in izboljšanih aplikacij, ki ustrezajo potrebam vsakega uporabnika. Ker so ključne kategorije, kot so finance, navigacija in mobilne igre, zahtevale veliko truda in časa pri zagotavljanju globalnih in lokalnih vsebin, se Huawei zadnje čase trudi zapolniti vrzeli v drugih. V trgovino AppGallery ves čas dodajajo nove, vendar je že zdaj na voljo več kot 140 tisoč aplikacij z integriranimi storitvami HMS. Poleg ogromnega seznama aplikacij, ki jih zlahka najdete s pomočjo iskalnika Petal.

Ne glede na to, za katero aplikacijo se boste odločili, je dejstvo, da jo boste uporabljali na telefonu, za katerega je dobrodošlo, da je ergonomsko oblikovan, prijeten na dotik in lahek za uporabo. To še posebej dobro vedo ljubitelji igric, bralci in navdušenci nad družbenimi omrežji, ki lahko držijo telefon v roki tudi več ur. Huawei nova 9 ponuja udobje v roki, saj tehta le 175 gramov in je širok zgolj 7,77 milimetra, kar omogoča prijetno izkušnjo ob dolgotrajni uporabi telefona.

Huawei nova 9 s pestro ponudbo aplikacij je že na voljo na slovenskem trgu. Huawei nova 9 ima v maloprodaji priporočeno ceno 499 evrov.

  Huawei_nova_9_1 | Foto:

Huawei pa v novembru vabi tudi na največji fotografski natečaj za pametne telefone Next-Image Awards 2021. Letošnji slogan je Navdih v središču pozornosti, natečaj pa poteka na globalni in lokalni ravni.

Sodelujete lahko prek dveh platform, in sicer Huawei skupnosti in Instragrama. Na obeh platformah vas čakajo privlačne nagrade.

Na globalnem natečaju Next-Image 2021 je glavna nagrada ustvarjalni sklad v višini 10.000 dolarjev, medtem ko na lokalnem natečaju Next-Image 2021, ki poteka na Instagramu, lahko osvojite najnovejši pametni telefon Huawei nova 9.

Dodatne informacije o sodelovanju na Huawei Next-Image Awards 2021 so na voljo TUKAJ.

Več informacij o Huawei nova 9 je na voljo na https://consumer.huawei.com/si/.

Naročnik oglasnega sporočila je HUAWEI TECHNOLOGIES LJUBLJANA D.O.O.

Ne spreglejte