Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
29. 2. 2024,
10.00

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

mobilno omrežje podatkovno gostovanje mobilni internet Matjaž Beričič optično omrežje 5G Telekom Slovenije digisvet

Četrtek, 29. 2. 2024, 10.00

1 mesec, 4 tedne

Gigabitne hitrosti za mobilne naročnike Telekoma Slovenije

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Telekom Slovenije | Uporabniki naročniškega paketa Naj C in naročniki paketa za mlade SUPR bodo imeli hitrost mobilnega podatkovnega prenosa do enega gigabita v sekundi v smeri do uporabnika in do 200 megabitov v sekundi v obratni smeri. | Foto Siol.net

Uporabniki naročniškega paketa Naj C in naročniki paketa za mlade SUPR bodo imeli hitrost mobilnega podatkovnega prenosa do enega gigabita v sekundi v smeri do uporabnika in do 200 megabitov v sekundi v obratni smeri.

Foto: Siol.net

Od 1. marca bo Telekom Slovenije svojim naročnikom mobilne telefonije brezplačno podvojil hitrosti mobilnega podatkovnega prenosa.

Tako bodo naročniki njihovega najpogostejšega mobilnega naročniškega paketa Naj C in naročniki paketa za mlade SUPR imeli hitrost do enega gigabita v sekundi v smeri do uporabnika in do 200 megabitov v sekundi v obratni smeri, so še sporočili iz največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja.

5G na pohodu

Pri Telekomu Slovenije so ob tem še izpostavili, da ima paket SUPR vključenih 22 gigabajtov mobilnega prenosa podatkov v državah evrotarife (države Evropske unije, Liechtenstein, Islandija in Norveška), kar je največ med vsemi paketi za mlade na slovenskem trgu.

Mobilni naročniški paket Supr, ki ponuja največ vključenega podatkovnega prenosa v državah evrotarife med paketi za mlade na slovenskem trgu, je eden od dveh mobilnih naročniških paketov Telekoma Slovenije, kjer bodo od 1. marca uporabniki lahko prenašali podatke v smeri do sebe s hitrostmi do enega gigabita v sekundi. | Foto: Getty Images Mobilni naročniški paket Supr, ki ponuja največ vključenega podatkovnega prenosa v državah evrotarife med paketi za mlade na slovenskem trgu, je eden od dveh mobilnih naročniških paketov Telekoma Slovenije, kjer bodo od 1. marca uporabniki lahko prenašali podatke v smeri do sebe s hitrostmi do enega gigabita v sekundi. Foto: Getty Images

"Okoli 25 odstotkov uporabnikov mobilnega omrežja Telekoma Slovenije že uporablja naprave 5G, prav vsi uporabniki pa pričakujejo visoke hitrosti ter čim boljšo in zanesljivo pokritost s signalom," je izpostavil direktor Omrežja in infrastrukture v Telekomu Slovenije Matjaž Beričič. Mobilno omrežje Telekoma Slovenije s 5G pokriva že več kot 60 odstotkov prebivalstva, z LTE/4G pa več kot 97 odstotkov.

Nadgradnje se nadaljujejo

V letu 2025 bo Telekom Slovenije skladno z razvojnimi potrebami, zahtevami in načrti zagotovil 99-odstotno pokritost prebivalstva s 5G, hkrati pa poteka tudi nadgradnja optičnega omrežja Telekoma Slovenije, ki v tem trenutku omogoča hitrosti do dva gigabita na sekundo in je na voljo več kot 460 tisoč gospodinjstvom po vsej Sloveniji.

Z uvedbo tehnologije XGS-PON bodo hitrosti v optičnem širokopasovnem omrežju Telekoma Slovenije petkrat večje.

Ne spreglejte