Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
31. 7. 2023,
16.23

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,81

Natisni članek

Instagram Borut Pahor

Ponedeljek, 31. 7. 2023, 16.23

9 mesecev

Borut Pahor: Nekdo mi je vdrl v račun na Instagramu

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,81
Borut Pahor | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Borutu Pahorju so danes ponoči vdrli v račun na družbenem omrežju Instagram, je nekdanji predsednik države sporočil na platformi X, nekdaj poznani kot Twitter. Več prvotnih poskusov, da bi ponovno vzpostavil nadzor nad uporabniškim računom, je bilo neuspešnih. Na koncu ga je tudi s pomočjo predstavnikov podjetja Meta, ki upravlja Instagram, vendarle dobil nazaj, so pa s profila izginile nekatere objave.

Borut Pahor je na platformi X oziroma Twitterju še zapisal, da težavo z vdorom v njegov profil na Instagramu, kjer ima več kot 137 tisoč sledilcev, rešuje skupaj z Meto, starševskim podjetjem Instagrama in Facebooka. Vsem svojim sledilcem na Instagramu se je nekdanji predsednik države tudi zahvalil za potrpežljivost.

Zahvalo je Borut Pahor po tem, ko je svoj uporabniški račun vendarle dobil nazaj, objavil tudi na Instagramu. Zahvalil se je tudi podjetju Meta, ki mu sicer še naprej pomaga pri reševanju objav - nekatere so namreč izginile z njegovega profila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Slovenski kralj Instagrama 

Pahorjev profil na Instagramu sicer velja za enega od njegovih zaščitnih znakov. Nekdanji predsednik je na družbenem omrežju izjemno aktiven, nabral je že skoraj 1.700 objav.

Pahorja se je zaradi tega neuradno prijel tudi vzdevek "slovenski kralj Instagrama", po katerem ga poznajo tudi v tujini. Pahorjev vzpon do "vplivneža", kot pogosto imenujemo uporabnike in uporabnice Instagrama z večjim številom sledilcev, se je najverjetneje začel 6. decembra 2016, ko je med dvodnevnim uradnim obiskom Egipta objavil fotografijo, na kateri je z otožnim izrazom na obrazu slonel na ograji stopnišča. Objava je na družbenih omrežjih začela trend, imenovan "boruting" – uporabniki so množično objavljali fotografije, na katerih so posnemali predsednikovo držo. 

Legendarna fotografija, ki je Boruta Pahorja izstrelila med domače zvezde Instagrama. Foto: Borut Pahor / Instagram | Foto: Instagram/Getty Images Legendarna fotografija, ki je Boruta Pahorja izstrelila med domače zvezde Instagrama. Foto: Borut Pahor / Instagram Foto: Instagram/Getty Images

V svoji zadnji objavi, ki pa je zdaj izginila z njegovega profila, je delil fotografijo odhoda v kinodvorano, kjer si je nameraval ogledati film Oppenheimer. Pahor je bil na fotografiji sicer obdan s promocijskimi materiali za še eno aktualno filmsko uspešnico, Barbie. 

Robert Golob
Novice Robert Golob, kot ga mnogi ne poznajo: bo šel po poti Pahorja?

 

Ne spreglejte