Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2019,
10.55

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

2

Natisni članek

eksplozija Pekarna Grosuplje plin policija

Četrtek, 4. 4. 2019, 10.55

5 let

Vzrok za eksplozijo plina v Pekarni Grosuplje je malomarno opravljen nadzor #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

2

Grosuplje | Do eksplozije plina je po navedbah policije prišlo zaradi malomarno opravljenega nadzora na napravah za utekočinjeni plin. | Foto Bralka

Do eksplozije plina je po navedbah policije prišlo zaradi malomarno opravljenega nadzora na napravah za utekočinjeni plin.

Foto: Bralka

V Pekarni Grosuplje je novembra lani odjeknila eksplozija, nato pa je izbruhnil požar. Kriminalisti so v okviru preiskave ugotovili, da je do požara prišlo zaradi eksplozije plina, ki je nastala zaradi malomarno opravljenega nadzora na napravah za utekočinjen plin. V nesreči je bilo poškodovanih več ljudi.

Kriminalisti so zaključili kriminalistično preiskavo požara, ki se je zgodil novembra 2018 v industrijskem obratu v Grosuplju. Kot smo poročali, je v Pekarni Grosuplje takrat odjeknila eksplozija, v eksploziji pa je bilo ranjenih več ljudi.

Kako so na Planetu takrat poročali o požaru:

Novice V Pekarni Grosuplje odjeknila eksplozija, več ranjenih #video

Plin eksplodiral zaradi malomarnega nadzora naprav

Preiskovalci so ugotovili, da se je požar zgodil zaradi eksplozije plina, ki je nastala zaradi malomarno opravljenega nadzora na napravah za utekočinjen plin. V požaru je nastala velika materialna škoda v višini okoli 1,5 milijona evrov.

Kriminalisti so ugotovili, da je bila v objektu vgrajena nova plinska napeljava. Pri postopku prvega uplinjanja na instalaciji je prišlo do nekontroliranega uhajanja plina, saj plinski ventil v kurilnici objekta v času polnjenja plinske napeljave ni bil zaprt in ni zagotavljal tesnjenja plinske napeljave.

požar Jesenice, bolnišnica
Novice V jeseniški bolnišnici zagorelo zaradi uporabe vžigalnika #video

Iskra je bila najverjetneje povzročena s samodejnim vklopom oljnega gorilca

Posledica tega je bilo nekontrolirano uhajanje plina v kurilnico, od koder se je plin razširil po objektu. Iskra, ki jo je sprožila eksplozija plina, je bila najverjetneje povzročena s samodejnim vklopom oljnega gorilca na peči centralne kurjave.

Kriminalisti so zaradi utemeljenega suma povzročitve splošne nevarnosti vložili kazensko ovadbo zoper fizično osebo, zaradi utemeljenega suma ogrožanja varnosti pri delu pa še ovadbo zoper pravno osebo in odgovorno osebo pravne osebe, to je podizvajalec del, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Ne spreglejte