SiolNET. Novice Črna kronika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vzgojiteljici 13 mesecev zapora za trpinčenje deklice

0

termometer

 | Foto:
Nekdanja pomočnica vzgojiteljice Marjeta Veselič je bila na delno ponovljenem sojenju na mariborskem sodišču obsojena na 13 mesecev zapora zaradi surovega ravnanja in zanemarjanja mladoletne osebe.

Sodnica Andreja Lukeš je Veseličevo obsodila na pol leta zapora in ji zaradi preteklih grehov izrekla enotno kazen 13 mesecev zapora, v Večeru piše Vesna Lovrec.

Sodnica je pri izreku kazni upoštevala predlog mariborskega okrožnega državnega tožilstva. Kazen, ki še ni pravnomočna, bi bila glede na nove ugotovitve lahko tudi višja, je dodala sodnica. Deklica, nad katero se je 49-letna pomočnica vzgojiteljice v mariborskem vrtcu dvakrat znesla, ima namreč še vedno težave. Starša deklice sta za dogajanje v vrtcu izvedela šele nekaj mesecev pozneje, ko so ju poklicali ravnateljica in kriminalisti.

Veseličeva je prepričana, da je delo opravljala profesionalno ter da gre za konstrukt nekdanjih sodelavk, kar pa je sodnica zavrnila kot neuspel poskus obrambe.

Nekdanja vzgojiteljica, ki je trenutno brez službe, je bila januarja lani zaradi maltretiranja še ene deklice že obsojena na zaporno kazen, vendar je pozneje višje sodišče zaradi slabe obrazložitve sodbo delno razveljavilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin