Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 12. 2017,
14.50

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

policija eksplozija pirotehnika

Sobota, 30. 12. 2017, 14.50

6 let, 3 mesece

V stanovanjski hiši eksplodirala snov za pripravo pirotehnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Rakete | Foto Simon Plestenjak

Foto: Simon Plestenjak

Kljub opozorilom o nevarnostih pirotehničnih izdelkov policisti te dni obravnavajo tudi požare, ki jih povzroča neprimerna uporaba teh izdelkov. Na območju ljubljanskih Murgel so tako v požaru zgorele štiri garaže in vozili, v hiši za Bežigradom pa je požar povzročila eksplozija snovi, iz katere je stanovalec izdeloval gorivo za modelarne rakete.

Pri preizkušanju snovi je v petek popoldne moški del snovi prižgal, pri čemer je prišlo do eksplozije, nato pa še do vžiga in dodatne eksplozije.

Stanovalec je bil lažje poškodovan. Odpeljali so ga v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil glede podanih sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so navedli na policijski upravi. Po slovenski zakonodaji je lastna izdelava, predelava ali uporaba pirotehničnih izdelkov v drugih predmetih prepovedana.

Zgorele štiri garaže

Zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov je po podatkih iz poročila centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje v petek nekaj pred 21. uro zagorelo tudi na območju Murgel. Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, so po prvih zbranih obvestilih zgorele štiri garaže v sklopu sedmih garaž, na preostalih pa je poškodovano ostrešje, prav tako sta v požaru zgoreli vozili.

V požaru ni bil nihče poškodovan, po nestrokovni oceni pa je nastalo za okoli 50 tisoč evrov škode, so naknadno sporočili z ljubljanske policijske uprave. Po njihovih navedbah točen vzrok požara še vedno ni znan, kriminalisti, ki so ogled kraja požara končali, pa nadaljujejo zbiranje obvestil glede podanih sumov storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Požar tudi v občini Sveti Tomaž

Požar, ki ga ni povzročila pirotehnika, pa je v petek okoli 11. ure izbruhnil tudi v kurilnici stanovanjske hiše v naselju Rakovci na območju občine Sveti Tomaž. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, naj bi zagorelo na električni napeljavi. V požaru je zgorela celotna kurilnica, razširil pa se je tudi v del garaže, kjer je zgorelo nekaj manjših strojev. Materialna škoda znaša okrog 40 tisoč evrov.

Ne spreglejte