SiolNET. Novice Črna kronika
1,42

termometer

 • Messenger
 • Messenger

V prometni nesreči umrl 46-letni motorist

1,42

termometer

Policija slika
Fotografija je simbolična. Foto: Ana Kovač

Na cesti med Novim mestom in Metliko, natančneje v Velikem Cerovcu, se je okoli 13.30 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 46-letni motorist. Do nesreče je prišlo, ko je motorist v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad motorjem in padel, iz nasprotne strani pa je takrat pripeljal 51-letni voznik osebnega vozila, ki je trčil v motorista.

Po prvih ugotovitvah policistov je 46-letni motorist peljal iz smeri Novega mesta proti Metliki. V Velikem Cerovcu je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in drsel po nasprotnem smernem vozišču. Iz nasprotne smeri je takrat po svojem smernem vozišču pravilno pripeljal 51-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista.

Hudo poškodovani motorist umrl v bolnišnici

Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl. V nesreči se je lažje poškodovala tudi 52-letna potnica v avtomobilu, so sporočili z novomeške policijske uprave. 46-letni motorist je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto.

V nesreči, ki se je zgodila januarja v Kočevskih Poljanah, sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, v marcu pa je v prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, umrl pešec. V zadnjih petih letih je na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 14 motoristov.

Policisti motoriste pozivajo k strpni in varni vožnji

Policisti so v primeru devetih prometnih nesreč ugotovili, da so se te zgodile zaradi neprilagojene hitrosti. Nepravilna stran in smer vožnje sta bili vzrok štirih nesreč s smrtnim izidom, v enem primeru pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu. Na novomeški policijski upravi motoriste zato pozivajo k strpni in varni vožnji.

"Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri se naj prepričajo, da to lahko varno storijo in da so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti in trezni ter poskušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu," poudarjajo na Policijski upravi Novo mesto.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • mare1962 / 19.05.2019. ob 16:30 +4 - 1

  Motoristi niso nikoli strpni, dirkači in neodgovorni na cestah.

  +4 - 1
 • cuota / 20.05.2019. ob 09:36 0 0

  Motoristi,ki vozijo po cestnoprometnih predpisih ,ne obstajajo!....

  0 0
 • MarkJurko / 19.05.2019. ob 16:57 0 0

  Tako kot povsod. So strpni in upoštevajo pravila, ter se zavedajo, da niso sami na cesti in so precej bolj ranljivi kot avtomobilisti in so taki, ki mislijo, da se jim ne more pripetiti nič hudega pa, če še bolj kršijo predpise in prometne situacije na cestah. Žal pač tako je. Ne razumem pa, zakaj se enim tako mudi, brez potrebe umreti?

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin