Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 9. 2021,
15.10

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

5

Natisni članek

smrt nesreča nesreča prometna varnost Koronavirus

Sreda, 29. 9. 2021, 15.10

2 leti, 6 mesecev

V zadnjih 24 urah trije mrtvi na slovenskih cestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

5

Prometna nesreča | Policija vzrok tragične prometne nesreče še preiskuje. | Foto Getty Images

Policija vzrok tragične prometne nesreče še preiskuje.

Foto: Getty Images

V zadnjih 24 urah so slovenske ceste vzele tri življenja, od tega enega voznika, enega sopotnika in kolesarke, ki je umrla 15 dni po nesreči.

Kolesarka umrla 15 dni po nesreči

75-letna ženska je kolesarila po kolesarski stezi ob Zagrebški cesti na Ptuju, v smeri naselja Pobrežje. Na Zagrebški cesti je iz  kolesarske steze zapeljala levo na vozišče, kjer je ravno takrat, vzporedno  z njo, po vozišču pravilno pripeljal 65-letni voznik avtobusa. Kolesarka je s krmilom kolesa trčila v avtobus, zaradi česar jo je odbilo vdesno, nato pa je padla in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnimvozilom so jo prepeljali v SB Ptuj.

Dogodek se je zgodil 14. septembra, danes pa je policija sporočila, da je hudo poškodovana kolesarka umrla.

Slovenska policija prometna nesreča motor
Novice Smrt motorista na cesti med Sečovljami in Lucijo

V nesreči na Dolenjskem umrl voznik

Policisti so v torek okoli 16. ure prejeli obvestilo o prometni nesreči na cesti med Dolenjimi Laknicami in Drečjim vrhom. Po prvih ugotovitvah policistov je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste po strmem pobočju. 52-letni voznik je umrl na kraju nesreče, so sporočili.

Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so zapisali na Policijski upravi Novo mesto.

Univerzitetni klinični center Ljubljana
Novice V UKC Ljubljana umrlo dekle, pri katerem sumijo na zaplet po cepljenju. Odzval se je oče. #video

V prometni nesreči umrl 19-letnik

Policijo so v torek ob 23.18 obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti med Novo Gorico in Rožno Dolino. V čelnem trčenju je umrl 19-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, ki ga je zaneslo na nasprotno vozišče ob vstopu v predor Panovec ravno v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljala 44-letna voznica

V prometni nesreči so se poškodovali še trije ljudje, dva človeka huje in eden lažje, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče

Po dosedanjih ugotovitvah je 23-letni voznik skupaj z 19-letnim sopotnikom vozil po omenjeni cesti iz Nove Gorice proti Rožni Dolini. Zaradi neprilagojene hitrosti je pri nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je pravilno pripeljala 44-letna voznica osebnega avtomobila, v katerem je bil 34-letni sopotnik. 23-letni voznik je najprej z levim delom vozila trčil v betonski robnik ob levem delu vozišča, od koder ga je odneslo naprej in nato s sprednjim delom avtomobila čelno trčil v sprednji del drugega avtomobila.

Zaradi hudih poškodb je na kraju tragične nesreče umrl 19-letni sopotnik, oba udeležena voznika sta huje poškodovana, 34-letni sopotnik je utrpel lažje poškodbe, so sporočili s policije. 

Na kraju nesreče so posredovali poklicni gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica in reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica. O prometni nesreči so obvestili tudi pristojnega preiskovalnega sodnika in državno tožilstvo.

Na severnoprimorskih cestah je za posledicami prometnih nesreč letos umrlo sedem ljudi.

železniški tiri SŽ
Novice V okolici Novega mesta vlak do smrti povozil moškega
Janez Poklukar
Novice Poklukar: Cepljenje s cepivom Janssen začasno ustavljeno #video
Ne spreglejte