Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 4. 2013,
16.09

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

prometna nesreča PU Nova Gorica črna kronika

Ponedeljek, 15. 4. 2013, 16.09

1 leto, 4 mesece

V prometni nesreči poškodovana deklica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Včeraj, v nedeljo, so goriški policisti obravnavali kar nekaj prometnih nesreč. Nekateri vozniki so bili pod vplivom alkohola.

Včeraj zjutraj je v novogoriškem zdravstvenem domu iskal zdravniško pomoč 26-letni moški, ki je bil sam udeležen v prometni nesreči. Ugotovili so, da je 26-letni voznik avtomobila na cesti med Kalom nad Kanalom in križiščem za Lokovec zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča. Policisti so z omenjenim voznikom opravili tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Omenjenega mladeniča so pozneje odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitev določil zakona o pravilih cestnega prometa, poroča PU Nova Gorica.

Trčila v goriški prestolnici

Popoldne so policisti obravnavali prometno nesrečo. Sedemindvajsetletni voznik osebnega avtomobila je peljal po Gradnikovi ulici in zavijal desno v Jelinčičevo ulico v Novi Gorici. Med vožnjo je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal drugi 43-letni voznik avtomobila, vozili sta trčili. Na srečo ni bilo poškodovanih. Policisti so 27-letnemu vozniku, povzročitelju prometne nesreče, izdali plačilni nalog.

Poškodovana deklica

To pa ni bila edina prometna nesreča v goriški prestolnici. 59-letna voznica je peljala po Ulici Milojke Štrukelj in ker v križišču z Vojkovo cesto ni upoštevala svetlobnih prometnih znakov (rdeča luč na semaforju), je trčila v drugi osebni avtomobil, ki ga je vozil 35-letni voznik. V omenjeni prometni nesreči je predvidoma lažje telesne poškodbe utrpela deklica, ki je bila v vozilu 35-letnega voznika. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so 59-letni voznici avtomobila izdali plačilni nalog.

Kolesar padel in si poškodoval glavo

Zvečer ob 19.35 je počilo v Spodnji Kanomlji. Po ugotovitvah policistov se je 19-letni kolesar peljal po lokalni cesti od Idrskih Krnic proti Spodnji Kanomlji. Med vožnjo po klancu navzdol se je hotel izogniti luknji na cesti in je zapeljal levo na sredino ceste, pri tem pa je trčil v sprednji levi del osebnega avtomobila, s katerim je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 32-letni voznik avtomobila. Kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, je pri padcu utrpel udarec v glavo (predvidoma lažje telesne poškodbe), zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji pregled v ljubljanski klinični center.

Motorist trčil v odbojno ograjo

Policisti pa so posredovali tudi v kraju Podselo na Tolminskem. Ugotovili so, da je 31-letni voznik motornega kolesa vozil od Doblarja proti Ušniku. V levem ovinku je izgubil oblast nad motornim kolesom, trčil v odbojno ograjo in padel po vozišču. Zaradi telesnih poškodb (sum poškodbe kolka) so motorista pozneje s kraja nesreče z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje, tam so ugotovili, da se je lažje telesno poškodoval, še poroča PU Nova Gorica.

Ne spreglejte