SiolNET. Novice Črna kronika
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V nezakoniti posel z odpadki vpleteni tudi Slovenci?

0,52

termometer

Odpadki
Na italijanski strani meje naj bi nezakonito končali tudi odpadki iz zapuščenega območja pri Borovnici. Foto: STA

Italijanski finančni stražniki in orožniki so v torek prijeli šest osumljenih, ki naj bi sodelovali v nezakonitem čezmejnem poslu z odpadki. V zapuščenem skladišču v Mošu na italijanski strani Goriških Brd so po ugotovitvah italijanskih preiskovalcev končali tudi odpadki iz zapuščenega območja pri Borovnici.

Primorske novice poročajo, da naj bi se šesterica ukvarjala z nezakonitimi posli z odpadki, posel pa je segal tudi čez italijansko-slovensko mejo. Po informacijah časnika, ki se sklicuje na tržaški Primorski dnevnik, sta dva pridržana doma iz goriške pokrajine, dva iz Belluna v deželi Benečiji, dva pa iz dežele Kampanije. Vsi naj bi bili v hišnem priporu.

V nezakonitem poslu naj bi sodelovali tudi vozniki slovenskih podjetij

Vpletenim so zasegli milijon evrov vredno premoženje, ki naj bi izviralo prav iz posla z odpadki, po drugi strani pa so osumljeni s svojim početjem povzročili ekološko škodo občini Moš. Odpadke, ki so jih že marca lani odkrili v zapuščeni hali v Mošu, so povezali tudi s slovensko Borovnico.

Osumljeni naj bi v Moš na skrivaj pripeljali 4.500 ton odpadkov. V glavnem naj bi šlo za bale odpadne plastike. S tovornjaki naj bi jih pripeljali z območja Belluna, del pa z območja Borovnice. V nezakonitem poslu so, kot kaže, sodelovali tudi vozniki tovornih vozil slovenskih podjetij. Nekatera naj bi imela koprsko registracijo, poročajo Primorske novice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin