Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 7. 2014,
13.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ptuj NPU

Sreda, 2. 7. 2014, 13.26

8 let, 5 mesecev

V hišnih preiskavah na Ptujskem dve osebi še vedno pridržani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Dve izmed osmih pridržanih oseb v včerajšnjih hišnih preiskavah na širšem ptujskem območju, domnevno zaradi izdajanja receptov, sta še vedno pridržani.

Ali bosta morali pridržani osebi pred preiskovalnega sodnika, še ni dogovorjeno, je povedal Miran Šadl s Policijske uprave Maribor.

Aktivnosti kriminalistov so usmerjene v preiskovanje gospodarskih kaznivih dejanj na škodo javnega zavoda. Preiskava, ki jo usmerja Okrožno državno tožilstvo na Ptuju, poteka v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in goljufije, so včeraj pojasnili na mariborski policijski upravi.

V preiskavi naj bi bil zdravnik porodničar ali ginekolog Časnik Večer je včeraj poročal, da naj bi hišne preiskave izvajali na širšem ptujskem območju, povezane naj bi bile z izdajanjem receptov, v preiskavi pa naj bi bil zdravnik porodničar ali ginekolog.

Namestnik direktorja Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj Aleksander Voda je povedal, da so policisti v bolnišnici danes opravili nekaj razgovorov in pridobivali podatke. Po njegovih besedah preiskava še poteka, vendar ne v prostorih bolnišnice.

Informacij o tem, kaj natančno policisti preiskujejo in ali so med pridržanimi tudi zaposleni v bolnišnici, Voda zaradi preiskave v teku ni želel izdati. Dejal je, da so bili policisti zelo korektni in da se niso vmešavali v proces dela, zato to ni bilo moteno.

Ne spreglejte