SiolNET. Novice Črna kronika
5,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Celju prijeli roparja: eden od njiju je nekdanji uslužbenec policije

5,23

termometer

rop v Celju
Foto: Uroš Maučec

Celjska policija je prijela dva moška, 29- in 41-letnika, ki sta osumljena več ropov bencinskih servisov in pošt na širšem celjskem območju. Eden od osumljencev je nekdanji uslužbenec policije. 

Osumljena sta v torek, nekaj po 20. uri zvečer, zamaskirana prišla na bencinski servis na Ljubljanski cesti v Celju. Eden od njiju je pristopil do zaposlene in jo s silo prisilil, da mu je izročila denar in večjo količino vinjet, skupaj v vrednosti 50 tisoč evrov, so sporočili celjski policisti. 

Policija ju je ustavila šele s stingerjem

Po ropu sta bencinsko črpalko zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj po dejanju začeli zasledovati in poskušali večkrat ustaviti. Starejši, 41-letni voznik policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo vozil proti avtocesti, nato po avtocesti v smeri Dramelj, nato pa proti Slovenskim Konjicam. Tam so policisti uporabili tudi stinger ter vozilo uspešno zaustavili.

Med begom poškodovala več vozil

Roparja sta zaradi poškodb na vozilu le-tega zapustila in poskušala pobegniti peš, vendar so ju policisti malo zatem prijeli in obvladali. Policisti so obema odredili 48-urno pridržanje. Med begom sta policista poškodovala tudi več policijskih vozil in tri vozila drugih udeležencev v prometu.

Policisti so s preiskavo ugotovili še, da sta osumljenca 1. marca lani okoli 18. ure zamaskirana vstopila v prostore pošte na Vranskem. Tudi tam sta uslužbenko s silo, grožnjami in orožjem prisilila, da jima je izročila okoli 6.500 evrov gotovine. Po dejanju sta s kraja ropa pobegnila.

Prav tako sta 20. oktobra 2019 okoli 22. ure zvečer zamaskirana in oborožena s pištolo vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru, kjer sta bili v času ropa dve uslužbenki. Z orožjem in silo sta uslužbenki prisilila, da sta jima izročili denar in vinjete v skupni vrednosti nekaj manj kot pet tisoč evrov.

21. novembra lani sta okoli 18. ure oropala pošto na Teharjah. Oborožena s pištolo in zamaskirana sta uslužbenko prisilila, da jima je izročila 6.500 evrov gotovine.

Policija preiskavo nadaljuje. Intenzivno preverja in zbira obvestila še o preostalih ropih pošt ali bencinskih servisov na območju celjske policijske uprave ali širše, za katere sumijo, da bi lahko bila vanje vpletena. Oba osumljena bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

rop v Celju Foto: Uroš Maučec

Ropov osumljen nekdanji uslužbenec policije

Starejši moški je sicer po navedbah policistov nekdanji uslužbenec policije, a v času ropov ni bil zaposlen na policiji. Kot so celjski policisti povedali na današnji novinarski konferenci, so 41-letniku pred dvema letoma odpovedali pogodbo o zaposlitvi. Prvič so ga iz službe odpustili že leta 2011, a je sodišče presodilo, da se lahko tja vrne, nato pa so ga leta 2018 še enkrat odpustili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin