Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 1. 2020,
11.31

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

9

Natisni članek

Celje rop policija

Četrtek, 16. 1. 2020, 11.31

4 leta, 3 mesece

V Celju prijeli roparja: eden od njiju je nekdanji uslužbenec policije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

9

rop v Celju | Foto Uroš Maučec

Foto: Uroš Maučec

Celjska policija je prijela dva moška, 29- in 41-letnika, ki sta osumljena več ropov bencinskih servisov in pošt na širšem celjskem območju. Eden od osumljencev je nekdanji uslužbenec policije. 

Osumljena sta v torek, nekaj po 20. uri zvečer, zamaskirana prišla na bencinski servis na Ljubljanski cesti v Celju. Eden od njiju je pristopil do zaposlene in jo s silo prisilil, da mu je izročila denar in večjo količino vinjet, skupaj v vrednosti 50 tisoč evrov, so sporočili celjski policisti. 

Policija ju je ustavila šele s stingerjem

Po ropu sta bencinsko črpalko zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj po dejanju začeli zasledovati in poskušali večkrat ustaviti. Starejši, 41-letni voznik policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo vozil proti avtocesti, nato po avtocesti v smeri Dramelj, nato pa proti Slovenskim Konjicam. Tam so policisti uporabili tudi stinger ter vozilo uspešno zaustavili.

Med begom poškodovala več vozil

Roparja sta zaradi poškodb na vozilu le-tega zapustila in poskušala pobegniti peš, vendar so ju policisti malo zatem prijeli in obvladali. Policisti so obema odredili 48-urno pridržanje. Med begom sta policista poškodovala tudi več policijskih vozil in tri vozila drugih udeležencev v prometu.

Policisti so s preiskavo ugotovili še, da sta osumljenca 1. marca lani okoli 18. ure zamaskirana vstopila v prostore pošte na Vranskem. Tudi tam sta uslužbenko s silo, grožnjami in orožjem prisilila, da jima je izročila okoli 6.500 evrov gotovine. Po dejanju sta s kraja ropa pobegnila.

Prav tako sta 20. oktobra 2019 okoli 22. ure zvečer zamaskirana in oborožena s pištolo vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru, kjer sta bili v času ropa dve uslužbenki. Z orožjem in silo sta uslužbenki prisilila, da sta jima izročili denar in vinjete v skupni vrednosti nekaj manj kot pet tisoč evrov.

21. novembra lani sta okoli 18. ure oropala pošto na Teharjah. Oborožena s pištolo in zamaskirana sta uslužbenko prisilila, da jima je izročila 6.500 evrov gotovine.

Policija preiskavo nadaljuje. Intenzivno preverja in zbira obvestila še o preostalih ropih pošt ali bencinskih servisov na območju celjske policijske uprave ali širše, za katere sumijo, da bi lahko bila vanje vpletena. Oba osumljena bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

rop v Celju | Foto: Uroš Maučec Foto: Uroš Maučec

Ropov osumljen nekdanji uslužbenec policije

Starejši moški je sicer po navedbah policistov nekdanji uslužbenec policije, a v času ropov ni bil zaposlen na policiji. Kot so celjski policisti povedali na današnji novinarski konferenci, so 41-letniku pred dvema letoma odpovedali pogodbo o zaposlitvi. Prvič so ga iz službe odpustili že leta 2011, a je sodišče presodilo, da se lahko tja vrne, nato pa so ga leta 2018 še enkrat odpustili.

Ne spreglejte