SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uspešna preiskava ropov bencinskih servisov

3

termometer

Ljubljanski policisti in kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper 31-letnega in 34-letnega Ljubljančana, ki sta utemeljeno osumljena treh ropov oziroma prikrivanja.

Pri vseh ropih je osumljeni 34-letnik, ki je zdaj v priporu, kot neposredno grožnjo uporabil orožje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Osumljeni 34-letni Ljubljančan je 8. januarja vstopil v bencinski servis na Celovški cesti v Ljubljani in od prodajalca z grožnjo zahteval denar. Ukradel je gotovino in določeno število avtocestnih letnih vinjet ter pobegnil.

Deset dni kasneje je prav tako v popoldanskih urah vstopil v bencinski servis na območju Medvod in od prodajalke zahteval vinjete in denar ter po kraji pobegnil v neznano smer. 24. januarja pa je "obiskal" bencinski servis v Mengšu. Tudi v tem primeru je osumljeni proti zaposlenim uperil orožje in zahteval denar ter vinjete. Po dejanju je z nakradenimi predmeti pobegnil v neznano smer. Pri omenjenih ropih ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 7000 evrov materialne škode.

Ljubljanski policisti pa so 30. januarja 31-letnemu osumljencu zasegli večje število vinjet, za katere so ugotovili, da izhajajo iz omenjenih ropov. Osumljeni jih je z namenom preprodaje prejel od 34-letnika. Temu so v ponedeljek odvzeli prostost in med hišno preiskavo zasegli tudi pištolo, za katero se je izkazalo, da ne spada med orožja po zakonu o orožju - štartna pištola. 34-letnega osumljenca so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin