SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tožilstvo zahteva preiskavo v zadevi Stožice

3

termometer

 | Foto:
Specializirano državno tožilstvo je na ljubljansko okrožno sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper tri od petih ovadenih v zadevi Športni park Stožice, zoper dve osebi pa se še odločajo.

Gre za kazensko ovadbo, ki jo je na začetku februarja na specializirano tožilstvo podal Nacionalni preiskovalni urad, med ovadenimi pa naj bi bili ljubljanski župan Zoran Janković, Uroš Ogrin in Zlatko Sraka iz ljubljanskega podjetja Grep, obrambni minister Roman Jakič, ko je bil še direktor Zavoda Tivoli, zdaj Javnega zavoda Šport Ljubljana, ter nekdanji direktor ljubljanskih Parkirišč Samo Lozej, poroča Večer.

Osumljeni naj bi bili preslepitve pri pridobitvi posojila – podpisali naj bi 1,8 milijona evrov vredno domnevno fiktivno pogodbo, s katero je Grep, ki je gradil Stožice, dobil 50 milijonov evrov vredno posojilo pri NLB. Zoper katere osumljene v tej zadevi je včeraj tožilstvo vložilo zahtevo za preiskavo, niso vedeli niti zagovorniki ovadenih, ker o tem niso bili obveščeni.

Glede na to, da bo najverjetneje stekla preiskava zoper za zdaj vsaj tri od petih osumljenih, to pomeni, da bo tožilstvo po končani preiskavi, ki jo sodišče na njihov predlog lahko razširi še na preostala dva ovadena, lahko vložilo obtožnico, še piše Večer. Če bi bila vložena zoper ministra Jakiča, bi takoj odstopil s svoje funkcije, je napovedal že pred časom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin