SiolNET. Novice Črna kronika
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodba Hromadžićevi za smrt sestre dvojčice pred višjimi sodniki

0,21

termometer

mediha
Foto: STA

Na prvostopenjsko sodbo za Mediho Hromadžić, obsojeno na 20 let zapora za uboj sestre dvojčice in poskus uboja matere marca lani, sta se pritožila tako obramba kot tožilstvo. Tožilstvo je na današnji pritožbeni seji na mariborskem višjem sodišču vztrajalo, da je šlo v tem primeru za umor in poskus umora, obramba pa govori o uboju na mah.

Medtem ko je okrožno sodišče ob izreku sodbe junija letos presodilo, da napad z nožem na sestro in mater ustreza definiciji uboja in poskusa uboja, tožilstvo v pritožbi zaradi "neomajnosti, vztrajnosti in grozovitosti" dejanja vztraja pri definiciji umora in poskusa umora, kot je trdilo že na sojenju na prvi stopnji.

Za takšno kaznivo dejanje je zagrožena mnogo višja kazen. Višji državni tožilec Zoran Klinc je danes predlagal enotno kazen 30 let zapora, kar je deset let več od dosojenega na prvi stopnji.

Mediha Hromadžić Novice Hromadžićevi za uboj in poskus uboja 20 let zapora

Obramba vztraja pri milejši obliki kaznivega dejanja. Napad na sestro, ki je zaradi poškodb umral, po besedah zagovornika obtožene Francija Šošteriča ustreza definiciji uboja na mah, ker jo je sestra močno razdražila in tako zanetila tragični dogodek.

Za napad na mater, ki je poskušala zaščititi sestro, pa bi bilo po njegovem prepričanju treba zavrniti obtožbo, saj naj bi bila obtožena takrat nezmožna obvladovanja svojih dejanj. Spomnil je, da je tudi izvedenec psihiater presodil, da se je tragični dogodek zgodil v času konflikta, ki je pri obtoženi povzročil duševno reakcijo in stanje zožene zavesti, zaradi česar se v bistveno zmanjšani prištevnosti ni mogla ustaviti.

Okrožno sodišče ji je izreklo 14 let zapora za uboj in sedem let za poskus uboja, nato pa kazen združilo v 20 let zapora. Višje sodišče bo svojo sodbo sporočilo pisno.

Najprej z nožem večkrat zabodla sestro, nato pa še mater

Tragični dogodek se je zgodil marca lani, ko je danes 39-letna Mediha Hromadžić v stanovanju v bloku na mariborskem Pobrežju, kjer so vse tri stanovale, najprej večkrat z nožem zabodla sestro, nato pa še mater, ki jo je poskušala ustaviti. Ranjeni sestri je uspelo priti do hodnika in poklicati pomoč, obtožena pa naj bi jo tam še večkrat zabodla, tako da je na kraju dogodka umrla.

domorodci Novice Najbolj krvavi zločini, ki so v letu 2018 zaznamovali Slovenijo

Obtožena je v zagovoru povedala, da si je zjutraj pripravljala zajtrk v kuhinji, nato pa je v prostor prišla sestra ter jo žalila, zasmehovala in zaničevala. Grozila naj bi ji tudi z majhnim nožem, ko ga je odložila na mizo, pa ga je sama zgrabila, da bi ga skrila, a je sestra to opazila. Po tem naj bi se prerivali okoli noža, pri čemer se je spomnila, da jo je zabodla, a ne ve, kolikokrat. Ko je v kuhinjo prišla mati, je sestra po njenih besedah povsem spremenila svoje obnašanje, preostalega pa naj se ne bi več spominjala. Tudi sicer naj bi imele ženske napet odnos, že prej naj bi se veliko prepirale, tudi zaradi denarja in stanovanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin