Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 7. 2024,
12.08

Osveženo pred

1 ura, 15 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Velenjsko jezero Rogla Maribor Radeče izlet zapor zaporniki

Sreda, 17. 7. 2024, 12.08

1 ura, 15 minut

Slovenski zaporniki so se hladili ob jezerih in v prijetnem hladu gozdov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Dob zapor | Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij je v zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni in Maribor ter v prevzgojnem domu Radeče za skupine obsojencev in mladoletnikov v vročem poletnem času organizirala različne pohode zunaj zavodov. | Foto STA

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij je v zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni in Maribor ter v prevzgojnem domu Radeče za skupine obsojencev in mladoletnikov v vročem poletnem času organizirala različne pohode zunaj zavodov.

Foto: STA

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij je v zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni in Maribor ter v prevzgojnem domu Radeče za skupine obsojencev in mladoletnikov v vročem poletnem času organizirala različne pohode zunaj zavodov, so sporočili iz uprave.

Kot so pojasnili, so se obsojenci, ki kazen prestajajo na Dobu, skupaj s strokovnimi delavci podali na pot do ribnika Mirna in tamkajšnjega gradu ter trim steze, ki jih je vodila po senci in prijetnem hladu gozda.

Zavzeto so hodili tudi ob rahlih vzponih

"Prehodili so obsežen del steze, vsi udeleženci pa so zavzeto hodili tudi ob rahlih vzponih, četudi se sicer ne ukvarjajo s športom. Po skoraj petih urah hoje z vmesnimi postanki so se v zavod vrnili napolnjeni z energijo in prijetnimi vtisi," so dodali na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij.

Mladoletniki so se osvežili v Velenjskem jezeru ...

Medtem so se mladoletniki iz radeškega prevzgojnega doma za en dan odpravili na osvežitev do pohorskega hribovja. Obiskali so Lovrenška jezera in se na obrobju športnega parka Rogla povzpeli na razgledni stolp. Popoldanski čas so izkoristili za ohladitev v Velenjskem jezeru.

... zaporniki iz Maribora pa obiskali tri ribnike

V mariborskem zaporu pa so za skupino obsojencev v spremstvu strokovnih sodelavk organizirali prostočasno dejavnost zunaj zavoda v obliki pohoda v okolici zavoda. Sprehodili so se po mestnem parku vse do treh ribnikov. Pot je udeležence vodila med urejenimi cvetličnimi nasadi in številnimi drevesi, ki so ponujala prijetno osvežitev v poletnih dneh, so še dodali v upravi.

Ne spreglejte