Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2013,
17.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Romi pretep

Sreda, 27. 3. 2013, 17.18

8 let

Skupina moških pred policistoma pretepala Rome

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V novomeškem romskem naselju Brezje naj bi skupina moških fizično napadla več prebivalcev.

To soboto naj bi se sredi belega dne v največje novomeško romsko naselje Brezje s terenskim vozilom pripeljalo pet moških močnejše postave, ki so se po trditvah prebivalcev Brezja s pestmi in grabljami spravili na družino Draga Brajdiča in njegove sorodnike.

Napadalci so poškodovali šest oseb, dvema so zbili zob, poškodovan pa je tudi otrok. "Z železnimi grabljami me je sunil v obraz, obležal sem kot prašič, nezavesten," dogodek opisuje Drago Brajdič. Njegova žena Biserka dodaja, da je napadalec uporabil njene grablje ter se, potem ko je hotela z vodo politi nezavestnega moža, spravil tudi nanjo in jo pri tem poškodoval. Tako sta morala oba z možem poiskati zdravniško pomoč, oba nosita vratno opornico.

Vse to se je dogajalo pred očmi policistov, policistke in policista, ki pa po zatrjevanju Romov nista posredovala. "Niti približala se nista mestu pretepa. Stala sta nekaj metrov stran in le opazovala," je dejal Brajdičev brat Stane, ki se sprašuje, zakaj policija ni posredovala.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je policijska patrulja v soboto v naselju v okolici Novega mesta preverjala okoliščine kaznivega dejanja tatvine lesa iz gozda. Med omenjenim postopkom je nekaj prebivalcev naselja napadlo policista in jima poskušalo preprečiti izvršitev uradne naloge. Policista med napadom nista bila poškodovana.

Romi o preiskovanju kraje kakršnega koli lesa ne vedo ničesar, zato očitke o svoji vpletenosti v to kaznivo dejanje odločno zavračajo. Novomeška romska svetnica in predsednica Zveze Romov za Dolenjsko Dušica Balažek je poškodovanim Romom pred novinarji zagotovila, da jim bo pomagala do brezplačne pravne pomoči.

Po besedah prebivalcev naselja se je tak primer zgodil prvič. Kot je pristavil Drago Brajdič, naj bi eden od napadalcev po fizičnem obračunu z Romi zagrozil, da bo odvrgel bombo.

Ne spreglejte