Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 9. 2018,
15.31

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

2

Natisni članek

sodišče preiskava Štajerska varda Andrej Šiško

Četrtek, 20. 9. 2018, 15.31

5 let, 7 mesecev

Šiškov odvetnik vložil zahtevo za varstvo zakonitosti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

2

Odvetnik Viktor Osim je na mariborsko okrožno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, s katero želi doseči izpustitev vodje samooklicane Štajerske varde Andreja Šiška, ki je v priporu od srede prejšnjega tedna. Tožilstvo je medtem predlagalo uvedbo preiskave tudi zoper drugoosumljenega v zadevi, neuradno naj bi šlo za člana izvršnega odbora pomladka SDS Mateja Lesjaka.

Odvetnik Viktor Osim se je po poročanju Večera za vložitev zahteve za varstvo zakonitosti odločil po tistem, ko je preiskovalni sodnik Andreja Šiška sprva izpustil na prostost, čeprav je tožilstvo zahtevalo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, kasneje pa je zunajobravnavni senat odločitev spremenil in Šiško je moral spet v pripor. Odločitev senata je kasneje potrdilo tudi višje sodišče.

Andrej Šiško
Novice Višje sodišče odločilo, da Šiško ostaja v priporu #foto #video

Tožilstvo vložilo zahtevo za uvedbo preiskave zoper Mateja Lesjaka

Tožilstvo je medtem prejšnji teden vložilo zahtevo za uvedbo preiskave zoper Šiška, ki mu očitajo ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve. Ni pa Šiško edini, zoper katerega tožilstvo terja uvedbo preiskave. Na tožilstvu so potrdili, da so predlagali preiskavo tudi zoper drugoosumljenega, in sicer zaradi pomoči pri kaznivem dejanju ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve.

Po podatkih Večera naj bi bil to član izvršnega odbora podmladka SDS Matej Lesjak. Sodišče o zahtevah za sodno preiskavo še ni odločilo. Šiškovo zaslišanje naj bi bilo predvideno za torek, šele nato naj bi se preiskovalna sodnica odločila, ali bo preiskava uvedena ali ne. Če bo sodišče izdalo sklep o uvedbi preiskave, se Osim namerava pritožiti.

Andrej Šiško
Novice Policija aretirala Šiška in vidnega člana podmladka SDS #video #foto

Pred državnim zborom prebrali izjavo v podporo Šišku

Mariborsko okrožno sodišče bo Osimovo zahtevo za varstvo zakonitosti poslalo na vrhovno sodišče, ki bo odločilo o utemeljenosti zahteve. Šiškova tiskovna predstavnica Anica Bidar je sicer danes pred stavbo državnega zbora prebrala izjavo v podporo Šišku. Po njenih besedah je Šiško s Štajersko vardo "ponudil prostovoljno pomoč vojski ter policiji pri varovanju ljudi in državnih meja, zaprli so ga pa zaradi pritiska politike, češ da je to nujen ukrep za zagotovitev varnosti ljudi".

Andrej Šiško
Novice Je Šiško zbiral podatke o krvni skupini pripadnikov Štajerske varde?
Ne spreglejte