SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S poletjem se je povečalo število tatvin ob avtocestah

4

termometer

Število tatvin na bencinskih servisih, v gostinskih lokalih in na parkiriščih ob avtocestah se je s poletno sezono in povečanim prometom znova rahlo povišalo.

Tudi sicer pa število tovrstnih kaznivih dejanj zadnja leta narašča, so sporočili s slovenske policije. Voznike zato policisti znova opozarjajo na samozaščitno ravnanje. Na Gorenjskem minuli teden več tatvin Gorenjski policisti so minuli konec tedna na počivališčih tamkajšnje avtoceste zabeležili več tatvin iz vozil. V vseh primerih je do ustavljenih vozil prišel nekdo, ki je s spuščanjem pnevmatik ali prepirom zamotil potnike, sodelavci pa so medtem iz vozila odnesli vrednejše predmete, so zapisali v sporočilu policijske uprave (PU) Kranj.

Problematika na kranjski PU je po obsegu primerljiva z drugimi upravami, je za STA pojasnil predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija. Število obravnavanih kaznivih dejanj tatvine in velike tatvine pri bencinskih servisih, gostinskih lokalih ali parkiriščih ob avtocestah se je v zadnjih letih povečalo, je še dodal.

Leta 2006 so policisti tako beležili štiri tovrstna kazniva dejanja, leta 2009 15, leta 2010 pa 28. Največ tatvin in velikih tatvin se je v omenjenem obdobju zgodilo na parkiriščih ob avtocestah, pri čemer Menegalija opozarja, da gre sicer za manjši delež tovrstnih kaznivih dejanj glede na skupno število vseh obravnavanih tatvin v državi.

Problematika povezana tudi s poletno sezono Problematika tatvin na postajališčih je izrazito povezana s poletno sezono in s pogostnostjo potovanj po avtocestah, je še pojasnil Menegalija. Predvsem poleti in na dopustu ljudje pozabijo na varovanje lastnega premoženja in tako pustijo odprta okna na vozilu med postanki, puščajo vrednejše predmete na vidnih mestih ali vozila ne zaklenejo, je dodal.

Policisti tako opozarjajo, da vozniki lahko tudi sami poskrbijo za večjo varnost. Odsvetujejo parkiranje na slabo ali neosvetljenih krajih ter puščanje vrednih predmetov na vidnih mestih ob ali v vozilu, priporočajo pa zaščito avtoradia, zapiranje oken, vrat in prtljažnika. Dodajajo še, naj vozniki nikoli ne puščajo ključev v vozilu brez nadzora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin