SiolNET. Novice Črna kronika
2,68

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Prometna nesreča v Postojni, poškodovanih več mladih

2,68

termometer

Policija slika
Foto: Ana Kovač

V jutranjih ura se je pri uvozu na avtocesto v Postojni zgodila hujša prometna nesreča, v kateri v kateri se je poškodovalo pet mladih iz Postojne.Vsi so bili v osebnem avtomobilu, s katerim je 25-letnik iz Postojne trčil v zadnji del tovornega vozila s polpriklopnikom.

Policisti so na kraju nesreče ugotovili, da je na cesti od Pivke proti Postojni 25-letni voznik osebnega avtomobila trčil v tovorno vozilo s polpriklopnikom, ki ga je vozil 39-letnik iz okolice Pivke.

Nesreča se je zgodila, ker 25-letnik hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim sposobnostim ter brez zaviranja trčil v zadnji del polpriklopnika, ki se je ustavil pri semaforju ob rdeči luči.

V osebnem vozilu so bili poleg voznika še štirje potniki. Voznik in 23-letni sopotnik sta ostala ukleščena v vozilu in se huje poškodovala. V nesreči so bili poškodovani tudi ostali trije potniki v vozilu. Ukleščena in huje poškodovana je bila tudi 17-letna potnica, v nesreči pa sta se lažje poškodovala še 21-letnica in 23-letnik. Vsi so iz Postojne in vse so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Vozniku so odredili strokovni pregled za alkohol in prepovedane droge ter druge psihoaktivne snovi. Po pridobljeni analizi bodo sledili ustrezni ukrepi, sporočajo s koprske policijske uprave.

Na kraju so pomagali tudi reševale ekipe iz Postojne, Sežane, Cerknice in Ilirske Bistrice ter postojnski gasilci. Promet so ponovno sprostili nekaj pred sedmo uro zjutraj.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MarkJurko / 27.07.2018. ob 11:47 +2 - 1

  Zdaj ne vem ali sem samo sam prepričan, če imaš ABS, da ta ne dopušča sledi gum ali zaviranja na cestni površini. Je pa tako, če nisi zbran in počneš vse drugo kot da skrbiš za varno vožnjo, hitro spregledaš, da se je nekdo pred teboj ustavil. Včasih se tega nikoli več ne zavedaš. Veliko voznikov jemlje vožnjo z avtom z levo roko in mišljenjem, 'meni se kaj takega ne more pripetiti'. Ampak samo, dokler ni prepozno.

  +2 - 1
 • mfd84jf / 27.07.2018. ob 23:03 0 0

  Nadzor policije bi(zakonsko) moral biti precej drugačen,učinkovitejši:s precej več pooblastili ter mnogo večjim nadzorom,tako pa je policija po izjavi nekega policista-tudi zaradi države-NEMOČNA!

  0 0
delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin