SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pritožbe neuspešne. Pavel Rupar gre v zapor, kot je dosodilo sodišče.

1

termometer

Kranjsko okrožno sodišče ni ugodilo predlogu nekdanjega tržiškega župana Pavla Ruparja za odlog začetka prestajanja enoletne zaporne kazni.

Tudi ljubljansko višje sodišče namreč ni pritrdilo odločitvi kranjskega o zavrnitvi prošnje za alternativno prestajanje kazni. Pavel Rupar se bo s svojim zagovornikom tudi na zadnjo odločitev sodišča pritožil.

Zagovornik bo vložil pritožbo Kot je povedal Ruparjev zagovornik Rok Petrič, je danes prejel sklep sodišča, da se predlog za odlog začetka prestajanja kazni zavrne. Ta odločitev sodišča še ni pravnomočna, saj je v treh dneh mogoča pritožba. Kot je povedal Petrič, bo pritožbo na višje sodišče tudi vložil.

Kranjsko okrožno sodišče pa bo s pozivom na začetek prestajanja zaporne kazni verjetno počakalo do odločitve pritožbenega sodišča.

Kazen za zlorabo uradnega položaja Kranjsko okrožno sodišče je Ruparja septembra 2012 spoznalo za krivega zlorabe uradnega položaja ali pravic ter mu prisodilo eno leto zapora. Prvostopenjsko sodbo pa je jeseni 2013 potrdilo tudi višje sodišče.

Sodni senat je tedaj ugotovil, da je Rupar februarja 2004 od avstrijskega podjetja Aquaplus prek zastopnika Jurija Pintarja iz podjetja Imecon prejel 40 tisoč evrov za plačilo stroškov pri pripravi dokumentacije za ureditev komunalnega omrežja v tržiški občini.

Vendar Rupar tega denarja ni predal v občinsko blagajno in si je tako pridobil protipravno premoženjsko korist.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin