Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2020,
16.41

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Natisni članek

primorska avtocesta primorska avtocesta noad prometna nesreča promet promet

Petek, 25. 9. 2020, 16.41

3 leta, 6 mesecev

V nesreči na primorki umrl otrok, voznica v kritičnem stanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

slovenska policija | Fotografija je simbolična. | Foto Siol.net

Fotografija je simbolična.

Foto: Siol.net

Na primorski avtocesti med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani je malo pred 15. uro prišlo do trčenja tovornega in osebnega vozila, v katerem je umrl otrok, ki je bil potnik v osebnem vozilu. 38-letna voznica osebnega vozila je zaradi hudih poškodb v kritičnem stanju. Avtocesta je bila na omenjenem odseku zaradi nesreče več ur zaprta.

Na ljubljanski policijski upravi pojasnjujejo, da je do nesreče prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila voznice, ki je vozila pred njim. Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej umikala na odstavni pas, kjer je prišlo do trčenja. 38-letna voznica, ki so jo reševalci s kraja nesreče odpeljali v ljubljanski klinični center, je huje poškodovana, njeno zdravstveno stanje je kritično.

V prometni nesreči umrl otrok v osebnem vozilu

Otrok, ki je bil potnik v vozilu, je v prometni nesreči umrl, drugi otrok, ki je bil v času nesreče prav tako v vozilu, pa po prvih podatkih ni življenjsko ogrožen. 63-letni voznik tovornega vozila se v nesreči ni poškodoval. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec, okoliščine nesreče še preverjajo.

O vseh ugotovitvah ogleda in okoliščinah prometne nesreče bo obveščeno pristojno tožilstvo. Zaradi prve prometne nesreče je bila primorska avtocesta več ur zaprta med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani. Na avtocesti in regionalni cesti sicer ostajajo daljši zastoji, poroča Prometno-informacijski center.

Na Prometno-informacijskem centru so voznike opozarjali, da morajo med ustavljenima kolonama pustiti dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.
Ne spreglejte