Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sobota,
19. 12. 2015,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

konoplja Sazas Matjaž Zupan

Sobota, 19. 12. 2015, 11.39

8 let

Pri predsedniku Sazasa našli konopljo, v Sazasu to zanikajo

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Med hišno preiskavo, povezano s sumom zlorabe položaja v združenju Sazas, naj bi kriminalisti našli 200 sadik konoplje.

Združenje skladateljev in avtorjev za zaščito glasbene avtorske pravice Slovenije (Sazas) se je pred tednom dni znašlo pod drobnogledom preiskovalcev, ki so potrkali na vrata več fizičnih in pravnih oseb, med drugim tudi na vrata Zupana na Gorenjskem, kjer so, kot v Delu piše Mitja Felc, odkrili posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane konoplje.

Neuradno so zasegli 200 sadik oziroma rastlin prepovedane konoplje. Sumijo, da ima kaznivo dejanje na vesti brat Matjaža Zupana, še piše Delo.

Glede preiskave v povezavi z domnevnimi nepravilnostmi na Sazasu kriminalisti nadaljujejo pregled zasežene dokumentacije in še naprej zbirajo obvestila. Po končani preiskavi bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

V Sazasu zanikajo, da bi kriminalisti našli konopljo

Kriminalisti pri predsedniku upravnega odbora Sazasa Matjažu Zupanu niso našli in zasegli konoplje ali katerih koli drugih prepovedanih substanc - to potrjuje tudi policijski zapisnik, je sporočil predstavnik združenja Blaž Rant. Kot je dodal, kriminalisti prav tako niso iskali dokumentacije v zvezi z zlorabo položaja v Sazasu.

Na domu Matjaža Zupana je bilo pri hišni preiskavi po navedbah Ranta zaseženih pet predmetov. To so mobilni telefon, osebni računalnik in trije zapisniki istega sestanka podjetja Stroka, na katerem pa Zupana ni bilo. Zupan tudi ni osumljen zlorabe položaja, kot se neresnično navaja, poudarja. Vse posle med podjetjem Stroka in Sazasom je po pisanju Ranta sklenil upravni odbor in potrdil zbor članov, ne pa Zupan sam, kot "se skuša prikazati". Zupan je zgolj podpisnik odločitev kolektivnega poslovodnega organa, torej upravnega odbora Sazasa.

Kot še poudarja Rant, neresnične navedbe "najbolj ponavljajo mediji, ki so največji neplačniki avtorskih pravic, ali mediji, kjer ti neplačniki oglašujejo".

STA

 

Opomba: Uvod članka je spremenjen, ker je bil v prvotni različici pomotoma napačen zapis o najdbi konoplje na domu Matjaža Zupana.

Tina Vovk

Ne spreglejte