Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2019,
13.15

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

droge mamila Severna Primorska policija

Petek, 22. 3. 2019, 13.15

5 let

Idrija: pri 36-letniku odkrili večjo količino amfetamina, ekstazija in konoplje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Zasežene droge | Policisti so hišne preiskave opravili pri treh osumljencih. | Foto PU Nova Gorica

Policisti so hišne preiskave opravili pri treh osumljencih.

Foto: PU Nova Gorica

Novogoriški kriminalisti so v okviru nedavnih hišnih preiskav pri posameznikih na območju Tolmina, Idrije in Cerknega zasegli večjo količino prepovedanih drog. Pri 36-letniku z območja Idrije so med drugim zasegli 200 gramov konoplje, približno 750 gramov amfetamina in 199 tabletk ekstazija. Omenjene droge naj bi osumljenci preprodajali mladostnikom z omenjenega območja.

Policisti in kriminalisti so v zadnjih dveh tednih na območju Tolmina, Idrije in Cerknega v preiskavah, ki so bile povezane s preprodajo prepovedanih drog mladostnikom na Severnem Primorskem, na podlagi sodne odredbe opravili tri hišne preiskave. Pri 22-letnici na Cerkljanskem so prejšnji torek najprej odkrili in zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje.

Na primorski zgorel bolgarski avtobus
Novice Na primorski avtocesti zgorel bolgarski avtobus #foto #video

Pri 36-letniku odkrili kokain, heroin, ekstazi in amfetamin

Policisti so v okviru preiskave zasegli tudi kokain in heroin. | Foto: PU Nova Gorica Policisti so v okviru preiskave zasegli tudi kokain in heroin. Foto: PU Nova Gorica Naslednjega dne so hišno preiskavo opravili pri 36-letniku z območja Idrije. Našli in zasegli so več različnih prepovedanih drog, in sicer približno 200 gramov konoplje, 746 gramov prepovedane droge amfetamin, 199 tabletk MDMA oziroma ekstazija, kokain, heroin, prepovedane droge amfetaminskega tipa in pivnike prepovedane droge LSD.

V sredo so nato novogoriški kriminalisti in tolminski policisti opravili še tretjo hišno preiskavo pri 21-letniku z območja Tolmina.

Pri hišni preiskavi so osumljencu zasegli več prepovedanih drog, in sicer 14,6 kilograma prepovedane droge konoplje, zavitek z belo prašnato snovjo, domnevno kokainom, več konopljinih piškotov in druge nedovoljene predmete.

Policija slika
Novice V nesreči na štajerski avtocesti hudo poškodovan 55-letni voznik

Lani so policisti na območju Policijske uprave Nova Gorica obravnavanih 98 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog, od tega 95 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter tri kazniva dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog.

Policisti so glede na zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami zaznali še 187 prekrškov. Prav tako so lani na Goriškem obravnavali pet primerov v zvezi s prekomernim uživanjem prepovedanih drog, vendar pa v nobenem od njih ni šlo za smrtni izid. Prodajalci prepovedanih drog so bili v večini primerov izsledeni, policija jih je kazensko ovadila na pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaseženo drogo poslali v analizo, osumljence bodo ovadili

Vsi trije navedeni osumljenci so osumljeni suma storitve 12 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog.  | Foto: PU Nova Gorica Vsi trije navedeni osumljenci so osumljeni suma storitve 12 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog.  Foto: PU Nova Gorica Omenjene zasežene snovi in rastline so bile poslane v nadaljnjo analizo v Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljano.

V povezavi z zasegom prepovedanih drog in ugotovljenih dejstev je policija obveščala tudi pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vsi trije navedeni osumljenci so osumljeni suma storitve 12 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog. 

Zoper njih bodo policisti podali kazensko ovadbo na novogoriško tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

 

Ne spreglejte