Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2019,
12.39

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Natisni članek

ogenj gasilci Ljubljana požar

Ponedeljek, 27. 5. 2019, 12.39

4 leta, 11 mesecev

Ljubljana: zagorelo v podjetju, eno osebo odpeljali v bolnišnico #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Požar v Ljubljani | Dopoldne je zagorelo v enem od objektov na Hajdrihovi ulici v Ljubljani. | Foto Gasilska brigada Ljubljana

Dopoldne je zagorelo v enem od objektov na Hajdrihovi ulici v Ljubljani.

Foto: Gasilska brigada Ljubljana

V enem od objektov na Viču v Ljubljani je malo po 11. uri izbruhnil požar. Po neuradnih informacijah naj bi zagorelo v podjetju Vempleks na Hajdrihovi ulici, ki se ukvarja tudi s proizvodnjo samolepilne folije in reklamnih tabel.

Fotogalerija
1 / 4

Zaradi gašenja požara je trenutno zaprta Hajdrihova ulica med Jamovo in Teslovo ulico. Na kraj dogodka so prispeli gasilci, ki naj bi požar že pogasili. Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da naj bi zagorelo v prizidku stanovanjske hiše, kjer se izvaja gospodarska dejavnost, požar pa se je nato razširil po objektu.

Zaradi vdihavanja dima eno osebo odpeljali z reševalnim vozilom

V požaru se po njihovih navedbah ni poškodoval nihče, so pa reševalci eno osebo zaradi vdihavanja dima odpeljali v bolnišnico. Vzrok požara še ni znan, policisti bodo ogled kraja dogodka začeli, ko bodo za to vzpostavljeni ustrezni pogoji, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Iz Gasilske brigade Ljubljana so medtem sporočili, da so na kraj dogodka prišli s štirimi gasilskimi vozili, aktivirali pa so tudi pristojno enoto PGD Vič. "Že v času vožnje smo videli, da se iz objekta vali gost črn dim. Po prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da je požar že popolnoma razvit, zato smo takoj začeli postopke gašenja in reševanja," so gasilci zapisali na Facebooku.

Pri intervenciji sodelovalo 43 gasilcev z devetimi gasilskimi vozili

Kot so poudarili, je bil ogenj v roku pol ure popolnoma pod nadzorom, preprečili pa so tudi širjenje požara na drug objekt: "Požar je zdaj pogašen, na mesto dogodka smo že pripeljali zaščitno folijo za prekrivanje streh." Zaradi tega je bila aktivirana še enota za reševanje iz višin in globin iz PGD Ježica.

Pri intervenciji je sodelovalo oziroma sodeluje 43 gasilcev z devetimi gasilskimi vozili, so še sporočili iz Gasilske brigade Ljubljana.

Ne spreglejte