SiolNET. Novice Črna kronika
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policisti zaradi nedovoljenega prehoda meje prijeli več kot 120 tujcev

0,37

termometer

Policija
V minulih dneh so policisti v različnih predelih države prijeli več kot 120 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Ljubljanski policisti so v zadnjih dneh med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 24 tujcev, od katerih so večino že vrnili hrvaškim varnostnim organom. Novomeški policisti so v teh dneh prijeli 59 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, koprski policisti pa še 41. Policija obravnava tudi več organizatorjev prepovedanih prehodov meje.

Ljubljanski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne od petka do danes prijeli 24 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med njimi je bilo 11 Alžircev, dva Kitajca, trije Turki, šest Iračanov, Maročan in Senegalec. Prijeli so jih na območju Ribnice, Kočevja in Ljubljane, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Policisti pridržali državljana Albanije, ki je prevažal Iračane

Omenjeno šesterico Iračanov so policisti odkrili v vozilu italijanskih registrskih tablic, ki so ga opazili in ustavili v nedeljo okoli 23.40. Vozilo so ustavili, pri tem pa ugotovili, da ga je vozil Albanec. Državljanu Albanije so policisti odvzeli prostost. Trenutno še zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem prepovedanega prehajanja meje, osumljenca pa bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Mariborski policisti pa so v četrtek prijeli državljana Kosova in Albanije, ki sta v bližini Postaje mejne policije Gruškovje poskušala nedovoljeno vstopiti v našo državo. Oba so po končanih postopkih že predali hrvaškim varnostnim organom.

Zapor Novice Srb, ki je poskušal pretihotapiti tujce v Slovenijo, pristal v priporu

V tovornem delu našli tri državljane Afganistana

S Policijske uprave Novo mesto so medtem sporočili, da je v petek na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornjaka bolgarskih registrskih oznak. Policisti so med pregledom vozila v tovornem delu našli tri Afganistance, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim organom.

Od petka do danes so policisti novomeške policijske uprave med varovanjem državne meje na območju krajev Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Šutna, Rakovec, Drašiči, Žuniči, Metlika, Tanča gora in Radenci izsledili in prijeli še 56 tujcev, ki so nezakonito prestopili mejo. Policijski postopki s 14 Sirci, 12 Alžirci, 11 Pakistanci, po petimi državljani Jemna in Bangladeša, dvema Afganistancema, dvema Somalcema in dvema Iračanoma ter po enim državljanom Indije, Zahodne Sahare in Maroka še niso končani.

Na območju koprske policijske uprave obravnavali 41 nezakonitih prestopov meje

Na območju Policijske uprave Koper pa so policisti od petka od 7. ure do danes do 7. ure obravnavali 41 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili mejo med Slovenijo in Hrvaško. 24 tujcev so obravnavali policisti iz Ilirske Bistrice, 11 policisti iz Kozine in šest oseb koprski policisti. Tri osebe so v postopku zaprosile za azil, zato so jih odpeljali v azilni dom. Deset tujcev so vrnili na Hrvaško, preostale bodo po končanih postopkih.

Koprski kriminalisti medtem zaradi organizacije prepovedanega prehajanja meje obravnavajo tudi dva Pakistanca, Slovenca, Romuna in Mehičanko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin