Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
11.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zapor Tone Krkovič Ivan Črnkovič

Torek, 1. 7. 2014, 11.22

8 let

Obsojeni brigadir Tone Krkovič se bo v petek na Dobu pridružil Janezu Janši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
20. junija je na prestajanje zaporne kazni v zadevi Patria odšel prvak SDS Janez Janša, v petek se mu bo pridružil še brigadir Tone Krkovič. Ivan Črnkovič za zdaj še doma.

Okrajna sodnica Barbara Klajnšek je junija lani Janezu Janši, Tonetu Krkoviču in Ivanu Črnkoviču za kazniva dejanja, povezana z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih osemkolesnih oklepnikov, prisodila zaporne kazni.

Janša na Dobu že prestaja dveletno zaporno kazen, Črnkoviča in Krkoviča pa je obsodila na 22 mesecev zapora. Konec aprila letos je višje sodišče sodbo potrdilo, s čimer je sodba postala pravnomočna.

"Spoštujem slovensko državo, ki sem jo soustvarjal, zato bom v petek odšel na Dob. Ne spoštujem pa sodbe, ker je krivična," je za Planet Siol.net povedal obsojeni Krkovič.

Krkovič: Ubral bom vse pritožbene in tudi tožbene ravni Dodal je, da bo ubral vse pravne pritožbene ravni, "pa tudi vse tožbene, ko bo sodba padla". Ravno v tem času je polno zaseden, saj že tretje leto zapored organizira Festival Slovenske domoljubne pesmi, ki bo 18. decembra v Cankarjevem domu. "Ker odhajam v zapor, moram postoriti še veliko stvari," pravi Krkovič.

Tako kot Janša tudi Krkovič ni zaprosil za odložitev oziroma alternativno prestajanje kazni, saj pravi, da ni kriv in da ni storil nikakršnega kaznivega dejanja. Trdi namreč, da nikoli od nikogar v zvezi s projektom Patria ni prejel nikakršne obljube, kaj šele nagrade, kazen pa doživlja kot nepopisno krivico, zaradi katere je prizadet.

Črnkovič: Na Dob bom šel septembra Ivan Črnkovič, v zadevi Patria obsojen ravno tako na 22 mesecev zaporne kazni, je poziv na prestajanje zaporne kazni dobil takrat, ko Krkovič in bi tudi on moral na Dob v petek. Vendar pa je sodišče zaprosil za prestajanje zaporne kazni po eni od alternativnih oblik, sodišče pa vsaj po njegovem vedenju na prošnjo še ni odgovorilo.

"V petek še ne bom odšel v zapor, ker čakam odgovor sodišča. Ker imajo očitno veliko dela, na mojo prošnjo še niso odgovorili. Ker že vnaprej vem, kakšen bo odgovor, vam povem, da se bom nanj pritožil. Tako da bom v zapor odšel septembra," je za Planet Siol.net pojasnil Ivan Črnkovič, direktor podjetja Rotis. Po njegovem mnenju smo Slovenci sprejeli to obsodbo, "kar ni prav".

Ne spreglejte