Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
9. 6. 2020,
16.57

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

70

Natisni članek

rop policija

Torek, 9. 6. 2020, 16.57

3 leta, 10 mesecev

Banko v Cankovi je oropal policist, ujel ga je Rom #video

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

70

Oboroženi moški, za katerega se je pozneje izkazalo, da je policist, je popoldne oropal bančno poslovalnico v Cankovi. Po ropu je zbežal in v bližini umrl. Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Anton Travner je strokovnim službam na Generalni policijski upravi naročil, da vsestransko preverijo okoliščine dogodka.

Anže Logar
Novice Policiji ponujamo prevod Logarjevega dopisa v Bruselj

Občani Cankove so okoli 15. ure murskosoboške policiste obvestili, da se je zgodil rop bančne poslovalnice Deželne banke Slovenije (DBS), pozneje pa še, da je bilo mogoče slišati več strelov v njeni bližini, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

Po ropu pobegnil

Policisti so po prvih podatkih ugotovili, da je oboroženi moški vstopil v bančno poslovalnico in od zaposlenih zahteval gotovino, uslužbenka mu jo je tudi izročila. Storilec je po dejanju pobegnil, kmalu po dogodku pa v neposredni bližini umrl. Po navedbah policije med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan.

Policisti okoliščine smrti storilca, tega sta med begom prestregla občana, še ugotavljajo. Eden od občanov je bil v dogodku poškodovan in so ga odpeljali v bolnišnico. Stopnje poškodb še niso znane.

Dogodek se je zgodil v poslovalnici v Cankovi. | Foto: Google maps Dogodek se je zgodil v poslovalnici v Cankovi. Foto: Google maps

Na kraj dogodka so bili napoteni policisti in kriminalisti, zavarovali so ga do prihoda preiskovalnega sodnika, okrožnega državnega tožilca in tožilca posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva (SDT). Na kraju zbirajo obvestila, opravljajo ogled kraja ropa in ogled kraja najdbe umrlega storilca ter preverjajo vse okoliščine, še sporočajo s PU Murska Sobota.

Storilec je bil policist

"Na kraju je bilo s preverjanjem ugotovljeno, da je storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota. Prav tako je bila na kraju zavarovana pištola. Zato smo o tem takoj obvestili posebni oddelek SDT, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili," so zapisali na PU Murska Sobota.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Anton Travner je strokovnim službam na Generalni policijski upravi naročil, da vsestransko preverijo okoliščine omenjenega dogodka. Trenutno še intenzivno izvajajo vse aktivnosti, zato bodo policisti lahko več informacij posredovali jutri.

Reka
Novice Policisti še vedno iščejo moškega, ki je skočil v Savo

Neobičajen rop sredi belega dne

Medtem pa s prizorišča po poročanju spletnega Večera prihajajo informacije, da so bili domačini priča prizoru, ko je ropar stekel iz bančne poslovalnice. Vsi so obstali kot vkopani, razen enega občana, ki je stekel za roparjem in se na nogometnem igrišču zapletel v boj z njim. "Pogumni občan se je herojsko pognal za storilcem. Tekla sta kakšen kilometer, ko so se zaslišali trije streli, potem še četrti, takrat je ropar obležal," je pretreseno dejal župan Cankove Danilo Kacijan.

Župan Danilo Kacijan | Foto: Žiga Zupan/Sportida Župan Danilo Kacijan Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Poudaril bi, da je pogumni občan Rom. Zasluži si več kot samo priznanje. Lahko bi plačal z življenjem, ne nazadnje ga je ropar poškodoval – s pištolo po glavi," je razkril župan. O storilcu ni vedel ničesar, prepričan je bil, da ni občan Cankove.

"Veste, to je bil zelo neobičajen rop. Sredi belega dne, ob bencinski črpalki. Najbrž se je storilec znašel v hudi finančni stiski. Po dejanju, ko ga je naš občan dohitel, ropar pa ga je udaril s pištolo in sprožil več strelov, pa je, očitno v hudi psihični stiski, storil, kar je, in si vzel življenje," je sklenil Kacijan.

slovenska policija
Novice Sredi Ljubljane skrivnostno izginila 11-letna deklica. Kaj se ji je zgodilo, še danes ne ve nihče.
Ne spreglejte