Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 8. 2011,
20.05

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

jadrnica gliser trčenje

Torek, 16. 8. 2011, 20.05

5 let

Ob trčenju gliserja in jadrnice umrla italijanska jadralca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V bližini otočka Maslinovik sta trčila gliser in jadrnica, pri čemer sta umrla italijanska državljana, voznik gliserja, kontroverzni zagrebški podjetnik Tomislav Horvatinčić, pa ni ranjen.

V območju, prepovedanem za gliserje, je zagrebški podjetnik Tomislav Horvatinčić z gliserjem trčil v jadrnico. Trčenje se je zgodilo ob otočku Maslinovik, nedaleč od marine Kremik v Primoštenu. Na jadrnici Santa Pazienza sta bila italijanska jadralca, mož in žena, ki sta ob trčenju padla v morje. Policijski potapljači so zakonca po dveh urah iskanja našli mrtva. "Sem v šoku in prosim za razumevanje" Horvatinčić je v izjavi za javnost povedal: "Na mojo veliko žalost je odpovedal nadzorni sistem. Nisem imel kontrole nad vozilom. Zelo sem se trudil opozoriti ljudi na jadrnici, vendar nisem mogel preprečiti nesreče. Sem v šoku in prosim za razumevanje." Če se izkaže, da je prekoračil dovoljeno hitrost, mu grozi zaporna kazen.

Bogat in bahav Horvatinčić, ki ima na Hrvaškem sloves tajkuna in kontroverznega podjetnika, ni prvič med udeleženci hude prometne nesreče. Pred dvema letoma se je namreč v Bregani s svojim štirikolesnikom zaletel v Opel Astro, v kateri so bili starši z dvema otrokoma, starima od devet do enajst let. Horvatinčić je prehitro zavil v križišče, zaradi česar je izgubil nadzor nad avtomobilom. Kot poročajo hrvaški mediji, so priče nesreče povedale, da je na kraju nesreče hodil okrog kakor šerif in telefoniral. Zaskrbljenim staršem je obljubil nov avto, lažje poškodovana otroka pa je obiskal v otroški bolnišnici.

Prodaja kvadratnega metra za deset tisoč evrov Sicer pa je tudi njegova kariera polna spornih projektov. Eden od teh je gradnja poslovno-stanovanjske zgradbe na zagrebški Varšavski ulici, katere gradnjo so skušali ustaviti člani Zelene akcije, saj njena gradnja pomeni rušenje starega mestnega jedra. Spraševali so se, kako je mogoče, da je dobil dovoljenje za gradnjo, še bolj pa so jih presenetile cene stanovanj – ponujal je kvadratni meter za kar deset tisoč evrov. Svojo kariero je začel z odprtjem restavracije Babylon, ki je bila zelo priljubljena v nekdanji Jugoslaviji.

Ne spreglejte