SiolNET. Novice Črna kronika
5,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova tragedija na Storžiču: smučarka zdrsnila v smrt

5,21

termometer

Storžič
Storžič je 2.132 m visoka gora, ki je na zahodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. Foto: STA

Tri turne smučarke so danes z vrha Storžiča smučale v smeri Petega žrela, pri čemer je eni zdrsnilo in je padla čez severno steno Storžiča v smeri Črnega grabna.

Na območju Storžiča se je danes okoli 9.30 zgodila gorska nesreča, v kateri se je smrtno ponesrečila turna smučarka, poroča STA. Kot so sporočili iz Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), so tri turne smučarke z vrha Storžiča smučale v smeri Petega žrela, pri čemer je eni zdrsnilo in je padla čez severno steno Storžiča v smeri Črnega grabna.

Lokacija gorske nesreče na Storžiču, v kateri se je smrtno poškodovala turna smučarka. Lokacija gorske nesreče na Storžiču, v kateri se je smrtno poškodovala turna smučarka. Foto: Gorska reševalna služba

Pri reševanju je sodelovalo deset gorskih reševalcev Gorske reševalne službe Tržič, združena ekipa GRZS in helikopterska nujna medicinska pomoč s helikopterjem Slovenske vojske. Ponesrečeno smučarko so našli in jo s helikopterjem prepeljali v dolino, kjer so jo predali pogrebni službi. Preostali dve smučarki so tržiški gorski reševalci pospremili v dolino.

Kot so ob tem opozorili v GRZS, so v gorah še vedno zimske razmere, ki bodo vztrajale še dolgo v poletje. Trenutno snežna odeja je suha in pomrznjena, zaradi česar obstaja velika nevarnost zdrsa. Zato je nujna uporaba derez, cepina in čelade. Gorski reševalci vse planince in turne smučarje pozivajo k previdnosti, uporabi varovalne opreme in primerni izbiri ture.

Storžič Novice V črnem dnevu pod Storžičem umrl tudi nekdanji kolesar Storžič Novice Nove podrobnosti s Storžiča: Prva naveza žrtev razmer, drugi plaz sprožila alpinista #video Reševanje Storžič Novice Storžič: umrli trije alpinisti, poškodovana tudi dva reševalca #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin