Nogometaš Maribora na sodišču: Za slabšo igro so mi ponudili 50 tisoč evrov

Na Okrožnem sodišču v Mariboru se je danes začela glavna obravnava zoper Željka Stokanića in Anisa Dulića zaradi domnevnih poskusov prirejanja rezultatov nogometnih tekem. Kot ena od prvih prič je nastopil nogometaš NK Maribor Aleksander Rajčević, ki je potrdil, da mu je Stokanić v zameno za slabšo igro ponujal 50 tisoč evrov.

"Ponudbo sem takoj zavrnil," o poskusu podkupovanja pravi nogometaš NK Maribora Aleksander Rajčević.

"Ponudbo sem takoj zavrnil," o poskusu podkupovanja pravi nogometaš NK Maribora Aleksander Rajčević. Foto: STA

Tožilka specializiranega državnega tožilstva Bojana Podgorelec obtoženima Stokaniću in Duliću očita, da sta si s stavami na podlagi vnaprej dogovorjenih izidov nogometnih tekem poskušala pridobiti protipravno premoženjsko korist.

Stokanić naj bi novembra 2013, ko je NK Maribor igral v evropski ligi, ob podpori Dulića ponudil zdaj že nekdanjemu nogometašu vijoličastih Željku Filipoviću 70 tisoč evrov za ustrezen rezultat, kasneje pa še Rajčeviću po 50 tisoč evrov na tekmo. Nobeden od nogometašev ponudbe ni sprejel, poskusa podkupovanja pa nista prijavila.

Kaj je povedal športni agent Amir Ružnič?

Šestintridesetletni Mariborčan Stokanić se danes ni želel zagovarjati, 28-letni Koprčan Dulić pa je zatrdil, da nikoli ni sodeloval pri kakršnemkoli prirejanju stav in izidov. Kot je dejal, je z nogometaši sodeloval kot pomočnik športnega agenta, z Rajčevićem pa sta tudi prijatelja od mladih nog: "Želel sem mu pomagati pri poklicni karieri, nikoli pa mu nisem predlagal prirejanja rezultatov."

Športni agent Amir Ružnič je med današnjim pričanjem na sodišču potrdil, da je Dulić pri njem opravljal le administrativna dela, pri sklepanju poslov z nogometnimi igralci pa ni sodeloval.

Nato je pred sodni senat kot priča stopil nogometaš Rajčević ter potrdil, da pozna Dulića že od mladih let in da ga je on seznanil s Stokanićem. Vsi trije naj bi se sestali pred enim od mariborskih lokalov in tam naj bi mu Stokanić ponudil sodelovanje pri prirejanju tekem, in sicer 50 tisoč evrov za posamezno tekmo. "Ponudbo sem takoj zavrnil, nato pa smo se pogovarjali o drugih stvareh," je povedal nogometaš.

Je šlo za šalo?

Na vprašanje obrambe, ali bi lahko šlo za šalo, Rajčević ni znal z gotovostjo odgovoriti, čeprav se spomni, da se je Stokanić, potem ko je sam njegovo ponudbo zavrnil, zasmejal. Nogometaš se ni spomnil, kako točno je Stokanić artikuliral to ponudbo, je pa dodal, da so o denarju samo govorili, ni pa ga tudi dejansko videl.

Za ključno pričo velja še nogometaš Filipović, ki je trenutno v tujini, zato se današnje obravnave ni mogel udeležiti. Enako naj bi veljalo za Stokanićevo nekdanjo partnerico Ines Juranovič, a sta tako tožilstvo kot obramba vztrajala pri njunem zaslišanju.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano