Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2018,
13.29

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

policija alkohol voznik Celje nevarnost promet promet

Sreda, 31. 1. 2018, 13.29

6 let, 2 meseca

Neodgovorni voznik za volan z več kot 2,8 promila alkohola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

alkohol, vožnja | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Policisti na območju celjske policijske uprave so imeli v torek nemalo dela z močno alkoholiziranimi vozniki. Šmarski policisti so v Mestinju najprej ustavili voznika, ki je za volan sedel z 2,6 promila alkohola, medtem ko so njihovi kolegi v Laškem ustavili voznika, ki je vozil z več kot 2,8 promila alkohola v krvi.

Kot so sporočili s celjske policijske uprave, sta v torek nekaj čez 16. uro voznik in voznica policiste opozorila na voznika osebnega vozila, ki je kazal znake vožnje pod vplivom alkohola.

V Šentjurju je namreč v križišče zapeljal pri rdeči luči na semaforju in vijugal po vozišču, pred Šmarjem pri Jelšah pa je omenjeni voznik skoraj povzročil prometno nesrečo.

45-letnik za volan sedel z več 2,6 promila alkohola v krvi

Šmarski policisti so voznika nato ustavili v Mestinju in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imel 45-letni voznik 1,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma več kot 2,6 promila alkohola v krvi.

Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in zoper kršitelja vložili obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po levi strani vozišča.

V Laškem ustavili voznika, ki je vozil z več kot 2,8 promila alkohola

Nekaj čez 17. uro pa je nato v Medlogu voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Levca in je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, trčil v voznico osebnega vozila ter s kraja nesreče odpeljal, ne da bi ustavil. Ogledalo, ki je v trčenju odpadlo z vozila oškodovane voznice, je pri tem poškodovalo še eno osebno vozilo.

Policisti so 42-letnega voznika, ki je odpeljal s kraja prometne nesreče, ustavili v Laškem. S preizkusom alkoholiziranosti so ugotovili, da je vozil močno alkoholiziran. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma več 2,8 promila alkohola v krvi.

Zaradi zapustitve kraja prometne nesreče je kršitelj dobil plačilni nalog v višini 500 evrov, ovaden pa bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policisti opozarjajo: Alkohol zmanjšuje varnost v cestnem prometu

Na Policijski upravi Celje ob tej priložnosti opozarjajo vse udeležence v cestnem prometu, da alkohol zavira delovanje človekovih funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu in zmanjšuje sposobnost razumnega ravnanja.

Alkoholizirani vozniki pogosto izzivajo nevarnost s prepočasno ali prehitro vožnjo, s spreminjanjem smeri vožnje, neuporabo smernih kazalcev, ustavljanju pri zeleni luči, vožnji skozi rdečo luč in podobno. Alkohol hkrati zmanjšuje pazljivost in moč presojanja.

Lani je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo 18 ljudi. Štirje povzročiteljih smrtnih prometnih nesreč so vozili pod vplivom alkohola. Policisti zato opozarjajo, da ne vozite, če ste pred vožnjo uživali alkoholne pijače.

Ne spreglejte