Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2014,
15.31

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odpravnina

Torek, 1. 4. 2014, 15.31

3 leta, 10 mesecev

Nekdanji prvi mož Hotelov Bernardin Čedomil Vojnič s tožbo do odpravnine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes se na delovnem sodišču v Kopru začenja pravda, s katero nekdanji predsednik uprave Hotelov Bernardin Čedomil Vojnič zahteva izplačilo odpravnine v višini 185 tisoč evrov.

Marca 2012 je družba, ki jo je zastopal predsednik upravnega odbora Stanislav Valant, s Čedomilom Vojničem sklenila sporazum o predčasnem prenehanju mandata glavnega izvršnega direktorja družbe, v katerem je bila tudi dogovorjena višina odpravnine. Ker družba tega ni storila, je Vojnič vložil tožbo.

Kot je za Planet Siol.net pojasnila njegova pooblaščenka Aleksandra Štiblar, bi morala biti odpravnina – gre za dobrih 185 tisoč evrov − na njegovem računu nakazana najpozneje do junija 2012. A se to ni zgodilo.

Pooblaščenka: Vojnič je v 20 letih vodenja zgradil ugledno podjetje "Kljub pisnim zagotovilom družba do roka svojih obveznosti ni izpolnila, zato je bil Vojnič prisiljen v tožbo. To ga žalosti, saj gre za odpravnino osebi, ki je leta 1990 prevzela upravljanje družbe, ki je bila pred stečajem, in ji je v letih vodenja iz družbe uspelo zgraditi poslovno urejeno, finančno uspešno in ugledno podjetje doma in v tujini. Večkrat je gostilo predsednike evropskih držav in vlad, kar je gotovo v ponos slovenskemu turizmu in promociji Slovenije doma in v tujini," je povedala Štiblarjeva.

Družba Hoteli Bernardin vložila nasprotno tožbo Namesto tega je družba Hoteli Bernardin vložila nasprotno tožbo. V njej namreč Vojniču med drugim očita nepravilnosti med njegovim kar 21-letnim vodenjem družbe, očita pa mu tudi nepotizem, ko naj bi zaposlil svojo hčer Morano.

Mediji so takrat poročali, da naj bi v letu 2010 delala prek študentske napotnice, čeprav naj bi se takrat še šolala in je sploh ni bilo v službo, od januarja 2011 do aprila 2012 pa naj bi prejemala plačo, čeprav naj bi hkrati v izolski bolnišnici in na ljubljanskem kliničnem centru opravljala prakso.

Kot je še pojasnila Štiblarjeva, so med Vojničem in družbo ves čas potekala tudi pogajanja o izplačilu odpravnine, ki pa za zdaj niso bila uspešna. Morda pa bodo danes.

Ne spreglejte