SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanji kranjski župan Mohor Bogataj oproščen očitane zlorabe položaja

3

termometer

 | Foto:
Kranjsko okrajno sodišče je izreklo oprostilno sodbo nekdanjemu kranjskemu županu Mohorju Bogataju in njegovi sodelavki Tatjani Hudobivnik, ki jima je tožilstvo očitalo zlorabo položaja.

Mohor Bogataj je ocenil, da je bil pregon politično motiviran, tožilka pa je na še nepravnomočno sodbo napovedala pritožbo.

Sodnica Marjeta Dvornik je ocenila, da očitano kaznivo dejanje, zloraba položaja pri zaposlitvi direktorja občinske uprave, ni bilo dokazano, v enem delu pa sploh ni bila izpolnjena kazenska oznaka očitanega kaznivega dejanja. Kot je izpostavila, se je pri zadevi postavilo več pravnih vprašanj.

Zaposlen za nedoločen čas Mestna občina Kranj je leta 2010 objavila javni razpis za direktorja občinske uprave, v katerem je bilo zapisano, da se z izbranim kandidatom delovno razmerje sklene za določen čas petih let, kolikor časa traja funkcija. Kljub temu je bil Mitja Herak, ki je bil pred tem direktor uniformirane policije na Policijski upravi Kranj, kot izbrani kandidat v začetku leta 2011 zaposlen za nedoločen čas.

Tožilstvo Hudobivnikovi, ki je bila na občini vodja urada za splošne zadeve, očita, da je Heraku pripravila pogodbo o zaposlitvi v nasprotju z razpisom in zakonom, da bi mu naklepno pridobila protipravno korist.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin