Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
27. 11. 2015,
12.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

policija

Petek, 27. 11. 2015, 12.02

8 let

Namesto upnikom denar nakazovala v tujino, tam pa ga dvigovala

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mariborski kriminalisti so prostost odvzeli dvema osebama, osumljenima oškodovanja upnikov v višini najmanj 264 tisoč evrov.

Policisti so prijeli več prijav, na podlagi katerih so začeli zbirati obvestila o kaznivem dejanju oškodovanja upnikov, česar sta osumljena dva predstavnika gospodarske družbe iz območja Maribora.

52-letni osumljenec kot direktor gospodarske družbe in 41-letna osumljenka kot pooblaščenka na transakcijskih računih iste gospodarske družbe sta pri opravljanju gospodarske dejavnosti vedela, da je bila gospodarska družba od sredine leta 2013 naprej insolventna oz. ni bila zmožna poravnavati svojih obveznosti do upnikov. Prav tako je več upnikov zoper družbo vložilo več izvršb, zaradi česar je imela družba tudi blokirane transakcijske račune.

Del terjatev do upnikov bi lahko poravnala Insolventnost podjetja sta osumljena na različne načine poskušala zatajiti upnikom. Večkrat sta lažno obljubljala plačilo terjatev ali lažno prikazovala drugačno dejansko stanje in jih preslepila, da bodo obveznosti poravnane. V predkazenskem postopku so kriminalisti ugotovili, da ima zaradi njunega poslovanja 48 upnikov do gospodarske družbe najmanj 750 tisoč evrov terjatev. Del teh terjatev do upnikov bi osumljena lahko tudi poravnala, a sta z namenom, da bi oškodovala vse upnike, sklepala posle in denarna sredstva, ki bi morala biti namenjena za poplačilo obveznosti upnikom, na goljufiv način prenesla na transakcijske račune v tujin.

V tujini dvigovala denar Iz tujine sta sredstva v gotovini dvigovala in jih porabila na druge načine, prav tako pa sta svoje poslovanje prenašala na več novoustanovljenih gospodarskih družb. Samo s tem goljufivim dejanjem sta vsem upnikom povzročila premoženjsko škodo v skupnem znesku najmanj 264.910 evrov.

V tem tednu so mariborski kriminalisti zaradi zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o kaznivih dejanjih osumljencema odvzeli prostost in opravili hišno preiskavo stanovanjskih prostorov.

Zaradi obstoja ponovitvene nevarnosti izvrševanja kaznivega dejanja so eno od osumljenih oseb privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper osebo odredil pripor.

Ne spreglejte