Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 2. 2015,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

morilec Kosovo Belgija

Četrtek, 12. 2. 2015, 12.18

8 let

Na mejnem prehodu Gruškovje prijeli morilca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Državljan Kosova, ki ima stalno prebivališče v Belgiji, je želel zapustiti Slovenijo, a so policisti med mejno kontrolo ugotovili, da moškega iščejo zaradi umora v Belgiji.

V sredo popoldne je na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje iz Slovenije izstopal 32-letnik, državljan Kosova, ki ima stalno prebivališče v Belgiji. Z njim je bila še njegova osemletna hči.

Kot so sporočili s PU Maribor, so policisti med mejno kontrolo preverili njune podatke in ugotovili, da so belgijski varnostni organi v schengenskem informacijskem sistemu za sopotnico vpisali aktiven ukrep iskanja z namenom zaščite.

Nato so ugotovili še, da je za 32-letnega voznika podan utemeljen razlog za sum, da je 10. februarja letos v Belgiji s strelnim orožjem ubil svojo ženo. Po dejanju naj bi s kraja odpeljal svoje štiri otroke. Tri je nastanil pri sorodnikih v eni izmed evropskih držav, z enim pa je pripotoval na mejni prehod Gruškovje. Po dozdajšnjih ugotovitvah je nameraval nadaljevati pot proti Kosovu, kot so še povedali na policiji, pa otroci pri uboju najverjetneje niso bili prisotni.

Osumljeni pridržan Policisti in kriminalisti, ki so prevzeli primer, so se povezali z belgijskimi varnostnimi organi, ki so potrdili storitev kaznivega dejanja uboja. Osumljeni je bil seznanjen z njegovimi pravicami skladno z zakonom o kazenskem postopku, odvzeta mu je bila prostost in je bil pridržan. Hčer so predali v oskrbo dežurni socialni delavki centra za socialno delo.

Ker so pristojni belgijski organi zoper osumljenega izdali evropski nalog za prijetje in predajo, so policisti osumljenca privedli k dežurni preiskovalni sodnici okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper osumljenega odredila pripor.

Kriminalisti nadaljujejo izvedbo predkazenskega postopka in zbiranje dokazov o kaznivem dejanju uboja. Zato so, in bodo še, izvedli več kriminalističnih in preiskovalnih opravil, so še sporočili s PU Maribor.

Ne spreglejte