SiolNET. Novice Črna kronika
5,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na desetine Slovencev se vozi v ukradenih avtomobilih #Argument #video

5,04

termometer

Na desetine Slovencev se nevede vozi v ukradenih avtomobilih, ki so šli uspešno čez postopek registracije. Drugi zgroženi ugotavljajo, da ima avto, ki so ga kupili skoraj kot novega, na desettisoče prevoženih kilometrov. Kdo sta mlada Slovenca, ki sta razkrila resnico?

Prav mogoče je, da sedite v ukradenem avtomobilu z lažno prikazanimi kilometri, čeprav ste za avto pošteno plačali. V oddaji Argument, ki jo vodi Mirko Mayer, so skušali poiskati odgovore na vprašanji, kakšen je obseg takšnih prevar na avtomobilskem trgu v Sloveniji in po svetu ter kako se lahko zaščitite.

Obstaja namreč nekaj preprostih korakov, da preverite, ali je vaš sanjski avto v resnici ukraden, poškodovan oziroma mnogo starejši, kot piše v prirejenih dokumentih.

Oddajo Argument, ki je na sporedu vsak četrtek ob 21. uri, si lahko na Planetu ogledate tudi s funkcijo ogled nazaj.

Gosta v studiu sta bila Matevž Pesek in Vid Klopčič, ustanovitelja spletne strani Avtolog, ki razkrivata resnico o vozilih.

Števec kilometrov Avtomoto Ima vaš avtomobil nazaj prevrtene kilometre?

Dva mlada slovenska računalniška strokovnjaka sta se odločila, da bosta javne podatke o avtomobilih približala kupcem jeklenih konjičkov. Kar veliko podatkov o naših vozilih je javnih, ko jih peljemo na tehnični pregled, se zabeležijo, če jih znamo brati, pa je goljufija hitro odkrita.

Matevž Pesek in Vid Klopčič | Foto: Peter Susič Matevž Pesek in Vid Klopčič Foto: Peter Susič

Z Avto-moto zveze Slovenije se je drugim gostom v oddaji pridružil Jurij Kočar.

kraja, avtomobil Digisvet Kje je mogoče registrirati ukradeno vozilo? Žal tudi v Sloveniji!

V 20 letih so policisti odkrili 183 primerov ponarejenih prometnih dovoljenj.

V letu 2017 so v Sloveniji ukradli 604 vozila, od tega so jih 192 našli. Med ukradenimi je bilo največ avtomobilov – 335, našli so jih 121.

Lani je bilo ukradenih 576 vozil, od tega so jih 205 našli, med ukradenimi je bilo 320 osebnih avtomobilov, našli so jih 112.

Največ vozil ukradejo na območju Policijske uprave Ljubljana, sledi pa Koper. V zadnjem obdobju je bilo najhuje leta 2013, ko je bilo ukradenih kar 1.542 vozil

Argument doping Sportal Smo Slovenci res v svetovnem vrhu po uporabi dopinga? #argument

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin