SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladenič splezal na 25 metrov visok dimnik in padel vanj (foto in video)

2

termometer

Na Kidričevi cesti v Kranju je včeraj zvečer mlajši fant padel v dimnik kotlovnice. Poškodovanega so iz dimnika s tehničnim posegom rešili gasilci.

Mladoletnik se je okoli 18.50 v družbi povzpel na približno 25 metrov visok dimnik toplarne in vanj na vrhu tudi padel, so sporočili s policije. Kovinski klini za tehnično vzdrževanje dimnika se začnejo šele na višini okoli štirih metrov, ki pa so jih mladoletniki z uporabo drugih stvari dosegli in se povzpeli na vrh.

Po padcu je mladoletnik ostal ujet v dimniku, s katerega so ga s tehničnim posegom približno eno uro kasneje rešili gasilci. Skozi dimnik so se iz bližnje kotlovnice, ki je takrat delovala, odvajali toplotni plini, zato so najprej poskrbeli, da so prekinili odvajanja teh plinov, hkrati pa so bili tudi v stalnemu stiku z mladoletnikom.

Poveljnik gasilske operative pri Gasilsko reševalni službi Kranj Matej Kejžar je povedal, da je pri posredovanju sodelovalo sedem gasilcev. Da so prišli do fanta, so morali prebiti steno. Ranjenca so nato predali v medicinsko oskrbo nujne medicinske pomoči Kranj.

Dosedanji podatki ne kažejo na sum kaznivega dejanja, policija pa še preverja posamezne okoliščine. O ugotovitvah bodo kriminalisti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin