Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 5. 2021,
17.10

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

42

Natisni članek

Radio Študent Policija Študentska organizacija v Ljubljani

Sobota, 29. 5. 2021, 17.10

2 leti, 10 mesecev

Med petkovimi protesti razbijali po kampusu. Radio Študent zanika spodbujanje nasilja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

42

Študentski kampus | Škoda na poslopju Študentskega kampusa. | Foto Študentski kampus

Škoda na poslopju Študentskega kampusa.

Foto: Študentski kampus

Neznane osebe, ki so pobegnile iz kampusa pred prihodom policije, so povzročile za nekaj sto evrov škode. Lastnik kampusa, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU), za napad krivi Radio Študent, kjer pa vodilni vse obtožbe zavračajo.

Med včerajšnjimi protesti je večja skupina posameznikov napadla poslopja Študentskega kampusa v Ljubljani, so sporočili iz Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU). Kot je na Facebooku zapisal predsednik ŠOU Klemen Petek, je množica uničevala lastnino v kampusu in na silo vdrla v eno od poslopij. 

p5
Novice Shod v središču Ljubljane: večjih kršitev ni bilo #video #foto

Uničevanje spodbujali sodelavci Radia Študent?

"K uničevanju Študentskega kampusa in nasilju so spodbujali posamezniki, ki so sodelavci Radia Študent," je zapisal Petek. Po njegovih besedah je včerajšnje dogajanje le vrh ledene gore večmesečnih osebnih diskreditacij in nadlegovanja sodelavcev ŠOU. "Vodstvu Radia Študent sporočam, da navkljub stalnemu izgovarjanju na svobodo izražanja njihovih sodelavcev, tudi oni nosijo pomemben del odgovornosti za včerajšnje dogajanje," je še zapisal Petek.

Radio Študent vse navedbe ŠOU zanika

Na Radiu Študent navedbe Petka zavračajo. "Navedbe ŠOU, da smo spodbujali včerajšnje nasilje, so lažne, in jih odločno zanikamo," nam je sporočil odgovorni urednik Matjaž Zorec. Po njegovih besedah njihovi sodelavci niso vpleteni. "Dodajam, da nismo profesionalna institucija ter da imamo več kot 200 rednih honorarnih sodelavcev, za katere seveda ne moremo vedeti, kaj počnejo v prostem času," je v odgovoru še zapisal Zorec.

Pred prihodom policije so se neznane osebe razbežale

Pred prihodom policistov na kraj so se neznane osebe že razbežale, so nam sporočili s policije. Po do sedaj znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je več oseb poškodovalo dvoriščna vrata in inventar pred stavbo. Z dejanjem so osebe povzročile za nekaj sto evrov materialne škode. Preiskava kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari še poteka, so še sporočili s policije.

Ne spreglejte