SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Matjaž Pohlin iz domžalske NLB naj bi povzročil za 1,7 milijona evrov škode

3

termometer

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je na specializirano državno tožilstvo vložil kazensko ovadbo zoper nekdanjega vodilnega uslužbenca ene od bank. Po naših informacijah gre za Matjaža Pohlina.

Matjaža Pohlina - slednji je bil po naših informacijah v domžalski banki NLB zadolžen za kreditiranje podjetij - so ovadili zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Tudi v tem primeru naj bi nepravilnosti odkrila banka NLB sama, jih sama raziskala in tudi pripravila vse potrebno za ovadbo, pravijo naši viri.

47-letni nekdanji bančnik naj bi med letoma 2010 in 2012 odobril več posojil trem gospodarskim družbam, čeprav niso bile posojilno sposobne in niso zagotovile primernih posojilnih zavarovanj.

Družbe posojilojemalke posojil po zapadlosti niso vrnile, banka pa jih ni mogla drugače izterjati, zato so pridobile premoženjsko korist v skupnem znesku okoli 1,7 milijona evrov.

Preiskovalci so kazensko ovadili tudi tri direktorje vseh družb posojilojemalk zaradi utemeljenega suma, da so osumljenega napeljali k storitvi kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin