SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mariborčan ovaden zaradi nestrpnosti do istospolnih, grozi mu zapor

2

termometer

 | Foto:
Policisti so ovadili 62-letnega moškega iz Maribora, ki je utemeljeno osumljen kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Med drugim je pisal žaljive grafite.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je ovadeni vse od začetka septembra 2012 do podaje kazenske ovadbe javno spodbujal nestrpnost zaradi spolne usmerjenosti oškodovancev.

Javno je izpostavljal oškodovanca Ovadeni Mariborčan je ves ta čas na naslov dveh oškodovancev pošiljal pisma in razglednice, po Mariboru izobešal plakate in listinska sporočila ter pisal grafite z opolzko in žaljivo vsebino, z imeni in priimki, naslovom bivanja ter telefonskimi številkami in tako javno izpostavljal oškodovanca. Za omenjeno kaznivo dejanje mu grozi kazen do treh let zapora.

Mariborski policisti so ovadili tudi 56-letnega moškega iz Laškega, ki je utemeljeno osumljen poskusa storitve kaznivega dejanja zlorabe izvršbe. Moški naj bi septembra lani na hodniku Okrajnega sodišča v Mariboru po koncu javne dražbe zaradi prodaje dolžnikove nepremičnine slednjega nagovarjal, da mu plača določen znesek, sam pa v zameno ne bo dražil oz. kupil nepremičnine na javni dražbi. Slednji se s tem ni strinjal, tako da ni prišlo do oškodovanja upnika oziroma zavarovalnice. Ovadenemu za omenjeno kaznivo dejanje grozi do dve leti zapora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin