Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2019,
12.55

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Natisni članek

nezakoniti priseljenci policija migranti meja

Torek, 19. 3. 2019, 12.55

5 let, 1 mesec

Madžar prevažal deset tujcev, ki so nezakonito prestopili mejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

meja | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od ponedeljka zjutraj obravnavali 12 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Šest državljanov Pakistana in štiri državljane Bangladeša je v vozilu prevažal madžarski državljan, zoper katerega bodo vložili kazensko ovadbo, so sporočili s PU Koper.

Miro Cerar
Novice Cerar v Avstriji: Treba je razlikovati med begunci, ki potrebujejo zaščito, in nezakonitimi migracijami

Omenjene tujce, ki so zaprosili za mednarodno zaščito, so obravnavali kozinski policisti, dva tujca, ki sta nezakonito prestopila mejo, pa so obravnavali tudi ilirskobistriški policisti. Gre za državljana Alžirije in Sirije, ki ju bodo danes vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V Novem mestu tujci nezakonito prestopili mejo

Tudi na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti obravnavali tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Krški policisti so obravnavali šest državljanov Iraka, ki sta jih nezakonito prevažala dva državljana Romunije. Policisti so 21-letnega in 22-letnega Romuna pridržali, jima zasegli osebna avtomobila in ju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na mejnem prehodu Obrežje so policisti med mejno kontrolo na podvozju priklopnika z bolgarskimi registrskimi oznakami našli tri državljane Afganistana, ki so skušali nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po končanem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so pojasnili s Policijske uprave Novo mesto.

Prav tako so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini krajev Gornje Vrhpolje, Oštrc, Sinji Vrh, Kot ob Kolpi, Vukovci, Učakovci in Črnomelj izsledili 18 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s šestimi državljani Maroka, štirimi državljani Irana, tremi državljani Sirije, tremi državljani Alžirije in dvema državljanoma Iraka še niso končani, so sporočili s PU Novo mesto.

Sirski begunci v provinci Idlib
Novice Združeni narodi brez ZDA in Madžarske potrdili dogovor o beguncih
Ne spreglejte