SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Litovec, nekoč že izgnan iz Slovenije, preprodajal heroin (FOTO)

4

termometer

 | Foto:
Policisti so prijeli Litovca, ki je preprodajal heroin, pred leti pa je bil že izgnan iz Slovenije.

V začetku aprila je policist PP-ja Izola v Izoli zaustavil osebni avtomobil, v katerem je bil 32-letni državljan Litve. Med postopkom je policist opazil, da je voznik, medtem ko je z vozilom ustavljal, poskušal pod vozilo skriti večji PVC-zavitek. Takoj zatem je iz vozila vstal in se podal v beg pred policistom. Policist je zapeljal za njim, nato pa ga dohitel peš in ga z uporabo prisilnih sredstev prijel, poroča PU Koper.

Postopek so nato prevzeli koprski kriminalisti in izkazalo se je, da je državljan Litve pred policistom bežal, ker je v PVC-vrečki, ki jo je poskušal skriti, hranil 38,9 grama heroina. Poleg prepovedane droge so mu na kraju dogodka zasegli večjo vsoto denarja, za katerega obstaja utemeljen sum, da je bil pridobljen prav s prodajo prepovedane droge, in sicer heroina. Med hišno preiskavo so našli še 3,13 grama heroina.

Policisti so še ugotovili, da je bil državljan Litve pred leti že pravnomočno obsojen zaradi storitve premoženjskih kaznivih dejanj, izrečen pa mu je bil ukrep izgona iz Republike Slovenije, tako da je tu živel nezakonito. Zaradi utemeljenega suma, da se preživlja izključno s preprodajo prepovedane droge, so ga koprski kriminalisti s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin