SiolNET. Novice Črna kronika
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lažno priznal, da je povzročil smrtno nesrečo

0,75

termometer

Nesreča policija
Foto: Tina Deu

Policija je ugotovila, da nesreče blizu Vukovja 20. maja, v kateri je umrl 82-letnik, ni povzročil 23-letnik, ki je priznal povzročitev nesreče, temveč jo je povzročil 20-letnik.

Nesreča se je zgodila malo po 20. uri na lokalni cesti Pernica–Jakobski dol, zunaj naselja Vukovje pri hiši Vukovje št. 63. Voznik avtomobila je iz smeri Pernice proti Jakobskemu dolu z neprilagojeno hitrostjo v desnem ovinku kljub zaviranju zapeljal čez sredino vozišča, kjer je z levim čelnim delom trčil v levi čelni del osebnega avtomobila. Tega je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 82-letnik, ki je v nesreči umrl.

Mariborski policisti in kriminalisti so dobili podatke, ki so nakazovali na sum, da je bilo storjeno še drugo kaznivo dejanje in da nesreče ni povzročil 23-letni voznik osebnega avtomobila. Zaradi suma so 1. in 2. junija opravili preiskave stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja, zasege predmetov ter privedli osumljene na podlagi odredb preiskovalnega sodnika k izvedencu zdravstvene stroke. 

Pravi povzročitelj v priporu

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so včeraj 20-letnega državljana Slovenije, ki je bil v nesreči dejansko udeležen kot voznik avtomobila, privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Ovadili so tudi 23-letnika zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe, saj se je ob ogledu kraja nesreče policistom samoiniciativno identificiral kot storilec prometne nesreče, čeprav tega dejanja ni storil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin