SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kriminalisti ovadili 17 oseb zaradi nezakonito pridobljenih 266 tisoč evrov

2

termometer

 | Foto:
Mariborski kriminalisti so zaradi suma zlorabe uradnega položaja in pridobitve protipravne premoženjske koristi v znesku več kot 266 tisoč evrov ovadili 17 fizičnih oseb.

Kriminalisti PU Maribor so avgusta končali zbiranje obvestil o kaznivih dejanjih s področja gospodarske kriminalitete. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in sostorilstva ter pomoči pri tem kaznivem dejanju so na okrožno državno tožilstvo na Ptuju, ki je usmerjalo predkazenski postopek, podali kazensko ovadbo zoper 17 fizičnih oseb, so sporočili s PU Maribor.

"Osumljeni so si v letih 2007 in 2008 na protipraven način izplačali prekomerna oziroma neupravičena sredstva z naslova vračanj vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje. Ta sredstva je zagotovila država in so bila namenjena občanom, ki so v preteklosti sodelovali oz. vlagali v izgradnjo telefonskega omrežja na območju lokalne skupnosti, kjer so osumljeni izvrševali kazniva dejanja," navajajo na PU Maribor.

Zagrožena dveletna zaporna kazen Kriminalisti so ugotovili še, da so osumljeni med drugim navajali lažne podatke upravičencev do teh sredstev, navajali pa so tudi nekatere že pokojne upravičence do denarnih sredstev. Nato so si s transakcijskih računov teh oseb s pomočniki in drugimi sostorilci – tudi s pomočjo ponarejanja listin – denarna sredstva protipravno prilastili.

S temi dejanji so si osumljene osebe, ki jim grozi zaporna kazen do dveh let, pridobile protipravno premoženjsko korist v znesku več kot 266 tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin